lauantai 11. toukokuuta 2024

Mitä tehdään?

Yritän nyt naputella tuoreessa muistissa ollessa mahdollisimman pitkälti näitä juttuja ylös, että reissun kokemuksista ei niin paljoa ehtisi unohtua. Kiva sitten myöhemmin itsekin palailla näihin kirjoituksiin ja verestellä muistoja. Olen kirjoitellut jo ylipäätään matkasta, lennostahotellista sekä vanhasta kaupungista. Nyt voisin seuraavaksi mennä uuden kaupungin puolen tekemisiin.


Lomalla kuuluu ihan ehdottomasti nauttia herkuista ja me kyllä söimme ihan päivittäin jäätelöä ilman mitään tunnontuskia. Jäätelötuutit sun muut olivat aika hinnakkaita niissä paikoissa missä kävimme, näitä ostimmekin reissulta vain yhden tai kaksi kertaa, muutoin kokeilimme erilaisia makuja irtojäätelöpallojen muodossa. Irtojäätelöillä ja esim. slush-juomilla oli hintaa noin 2,5-4€ paikasta riippuen - ja toki annoksen koosta riippuen, meille riitti ihan se yksi annos kuppiin.


Itse nautiskelin myös useamman kerran reissun aikana frappe-juoman (maidolla, ilman sokeria), kertaalleen otin myös kreikkalaisen kahvin, joka ainakin siinä paikassa oli hyvin espresson tapainen, paitsi että pienen espressokupin pohjalle jäi myös aika paljon sakkaa :D Itse en Suomessakaan kahviloissa yleensä suosi suodatinkahvia, joten näiden laaduista en Kreikassakaan osaa sanoa. Hotellissa automaatista tullut kahvi oli minun makuuni aikalailla vastaavaa kuin kotonakin keitettäessä.


Nähtävyyksistä suosittelen ainakin kaupungin kärjessä sijaitsevaa akvaariota sekä lähellä satamaa olevaa Throne of Helios -näytöstä. Hintoja en nyt näistä muista, mutta arvelisin maksaneeni jotain noin 10€ tai vähän reilu kumpaisestakin (meistä molemmista). Jälkimmäinen näytös sisältää äänitehosteiden lisäksi liikkuvat tuolit sekä mm. vesipisaroita ja saippuakuplia. Näytöksessä esitellään Rodoksen historiaa ja se oli kyllä mielenkiintoinen. Harmillisesti vain neiti hieman noita melko äänekkäitä tehosteita pelästyi eikä halunnut olla näytöksessä loppuun asti, ystävällinen avustaja lupasi häntä kuitenkin viihdyttää toisella puolen sen aikaa, että sain itse tuon näytöksen halutessani katsoa loppuun. Esitys kesti kokonaisuudessaan ehkä noin puolisen tuntia. Näytös tosiaan on mahdollista katsoa ihan suomenkielisenä ja koska me satuimme olemaan ainoat tuohon aikaan paikalla olleet, emme edes tarvinneet kuulokkeita vaan näytös esitettiin ainoastaan suomeksi.


Mandrakin satama on myös upea paikka käyskennellä, kuten ranta-alueet ylipäätään. Meidän ollessa saarella varsinkin tuulinen ranta oli sanansa mukaisesti todella tuulinen ja tokihan se tuuli kävi jonkin verran myös Mandrakin sataman puolelta. Myös uudemmalla puolella kaupunkia on aivan mielettömän upeita kujia eli kannattaa ehdottomasti poiketa isompien teiden varsilta välillä kulkemaan myös pienille kujille. Jos satut eksymään niin esimerkiksi Google Maps on todella näppärä apuri saattamaan sinut takaisin kartalle missä mennään.

Tästä unohtui varmasti vaikka ja mitä eli kerro kommenteissa minkä asian sinä nostaisit Rodoksen kaupungin uudemmalta puolelta vielä esille?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat