sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Risteily Symin saarelle

Teimme Rodoksen matkamme aikana kaksi reissua muualle, toinen opastettuna ja matkatoimiston kautta hankittuna sekä toinen omatoimisesti. Ajattelin, että esittelen nyt ensimmäisenä omatoimisen retkemme, jonka kohteena oli Symin saari. Tämä kyseinen reissu oli kyllä mielessä, mutta lopulta lähdimme sille aika extempore eli astelimme vain yhtenä aamuna kasin jälkeen satamassa ja kysyimme klo9 Symin saarelle suuntaavalta alukselta mahdutaanko kyytiin. Kyseinen alus oli Nikolaos X ja risteily maksoi meiltä yhteensä 45€ (meno-paluu, aikuinen 20€ ja lapsi 15€ jos nyt oikein muistan). Merimatka kesti suuntaansa noin 1,5 tuntia.


Ensimmäisenä alus suuntasi Panormitikseen, jossa pysähdyimme tunnin ajaksi. Neiti ei nyt jostain syystä ollut niin innokas tutustamaan luostarin puolelle, joten ostimme jäätelön ja kahvin, jotka nautimme rannassa. Tuo tunti kului kyllä melko nopeasti eli ei tuossa kovin paljoa ehdi, meille pysähdys oli kuitenkin ihan riittävä. Tästä matka jatkui St.George Bayhin, jossa oli vain muutaman minuutin kuvien ottamiselle varattu hetki ennen matkan jatkumista itse Symiin. Lämpimämmällä säällä tuolla pysähdytään sen verran, että ehtii käydä pulahtamassa meressä.

Itse Symi on todella kaunis ja kuvauksellinen paikka. En tiedä johtuiko vain ajankohdasta vai onko yleensäkin näin, että toisella puolella kylää tuuli ei käynyt ollenkaan ja oli melkein tukahduttavan kuuma (vaikkei asteita varmaankaan juuri sen yli +25 ollut), toisella puolella oli sitten onneksi ihanan viilentävä tuulahdus. Symin puolella pysähdys kesti muistaakseni 3h, jonka aikana ehti hyvin käydä syömässä sekä tutkimassa hieman kylää.


Tänne on saatavilla myös opastettuja kierroksia ja jos siihen on mahdollisuus eikä paikka ole sinulle entuudestaan tuttu sanoisin, että sellaiselle kannattaa mennä mukaan. Vaikka siitä hieman enemmän joutuisikin maksamaan. Opastetuilla kierroksilla saa kuitenkin paikasta aina niin paljon enemmän, vaikka kyllähän sitä itsekseen kiertelemälläkin saa paikasta nautittua. Ja toki itsekseen kiertelemällä tahdin saa määrittää täysin itse. Jos suuntaan itse joskus uudelleen Symiin, aion sen kuitenkin todennäköisimmin tehdä opastetusti kuullakseni enemmän paikan historiasta yms. Takaisin Rodoksen kaupunkiin palasimme noin klo18.

Oletko sinä vieraillut Symin saarella?


2 kommenttia:

  1. Syksyllä 2022 vierailin. Ihana paikka! Seuraavan kerran siellä voisi yöpyä, on varmaan myös illalla hyvin kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti, yöpymällä tuolla pääsisi huomattavasti tarkemmin tutustumaan mitä kaikkea löytyy. Nyt teimme vain hyvin pienen pintaraapaisun paikkaan :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat