perjantai 2. helmikuuta 2024

En tykkää talvesta!

Jos seuraat mua Instagramissa, niin olet taatusti useammankin kerran törmännyt siihen, kun mainitsen ettei talvi ole missään määrin mun vuodenaika. Tietyssä mielessä arvostan suuresti kaikkia neljää vuodenaikaa ja kyllähän kaikissa on ne omat puolensa (esim. talvella ei ole hyttysiä :D) ja kauneutensa, mutta kyrsii kun nämä vähiten mieluisat tuntuvat kestävän aina ikuisuuden :(


Nyt kun vaihdettiin jo helmikuun puolella (ikuisuudelta kestäneen tammikuun jälkeen), ollaan virallisesti menossa viimeistä talvikuukautta. Viime vuonna tosin maaliskuukin oli vielä erittäin kylmä - toivottavasti tänä vuonna on toisin ja maaliskuulla kevät pääsee starttaamaan jo ihan kunnolla!


Talvella jotenkin kaikki tuntuu paljon vaikeammalta, esim. lenkille lähtiessä joutuu hirveän varustuksen toppaamaan itsensä päälle (saati sitten noille kahdelle muulle mikäli ovat tulossa mukaan) ja siinä varustuksessa itsessään liikkuminen on todella raskasta. Lisäksi talvella tuntuu, että koti sitoo vielä entistä enemmän, koska pitää tehdä lumitöitä (toki kesälläkin on nurmikonleikkuu, mutta se on kuitenkin vain 1-2 viikon välein, lunta joutuu luomaan ajoittain jopa useana päivänä peräkkäin), tulisijojen lämmitystä yms. Lisäksi nyt kun on menty pörssisähköllä, niin on pakko hieman katsoa mihin aikaan laittaa esim. astian- tai pyykinpesukonetta päälle (nyt helmikuussa vielä enemmän, koska päätin kokeilla tämän kuukauden 50% kiinnityksellä, jossa oman kulutuksen ajoittamisella halvimpiin hetkiin voi säästää isojakin summia rahaa). Autolla ei myöskään voi extempore vain päättää lähteä johonkin, koska ennen käynnistystä sen pitäisi olla aina x määrä aikaa lämmityspiuhan päässä. Minkä lisäksi minä yksinkertaisesti vihaan talviautoilua ja kovemmilla pakkasilla en edes yritä tuota autoraukkaani rasittaa.


Toisin sanoan talvella sosiaaliset kontaktit vähenevät huomattavasti muihin vuodenaikoihin ja varsinkin kesään verrattuna. En ehkä tunnista itsessäni varsinaista kaamosmasennusta, mutta pimeä aika vaikuttaa kyllä omaan jaksamiseenikin. Yksi selkeä merkki on se, että tarvitsen noin tunnin (ellen enemmänkin) yössä unta enemmän kuin valoisan aikaan.


Kun sää on sitten sallinut ja jotain ohjelmaa on lähistöllä ollut, olen yrittänyt saada aikaiseksi lähdettyä niitä katsomaan ja irtautua vähän kotiympyröistä. Kuvista kaksi ylintä on eiliseltä kun kävimme Botaniassa katsomassa jää- ja lumiveistoksia (suosittelen ehdottomasti käymään! Muistaakseni tuo talvipuutarha on avoinna maaliskuun loppuun saakka, sivuilta näkee aukioloajat ja hinnat - jos asut Joensuussa tai lähistöllä niin kannattaa ehdottomasti hankkia vuosikortti! Näin talvella Botanialla pääsee myös hieman talvea karkuun sisäpuutarhan puolelle.), alemmat kaksi ovat viime vuoden puolelta kun kävimme ensimmäistä kertaa ihastelemassa Visual Festival -valotaidetta (tämäkin tuolla Botanian ulkopuutarhan puolella).


Mikä on sinun lempivuodenaikasi? Tuleeko sinulla käytyä erilaisissa talvitapahtumissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Santorini Sunrise

*)mainoslinkki Minulla oli ajatuksena hankkia Escadan uusi tuoksu Rodokselta muttei näitä osunut missään silmääni, ainoastaan lentokentän pu...

Luetuimmat