sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Ei aktiiviaineita nuorelle iholle!

 Viime aikoina on paljon uutisotsikoissakin puhuttanut nuoret ja heidän ihonhoitonsa. TikTok on tuonut mukanaan paljon lieveilmiöitä, joista kaikki eivät ole niin hyviä (lieneekö mikään?). Yksi näistä trendeistä on nuoret ja jopa lapset leikkimässä ihonhoitotuotteilla. Ja kyllä. Maailmalla lapset ja teinit ovat liiankin tuttu näky esimerkiksi Sephora-liikkeissä sotkemassa tuotetestereitä. Kun aletaan käyttää meikkiä, tulee siihen oheen toki ottaa kunnolliset meikinpuhdistustuotteet sekä ihonhoitotuotteet, mutta. Tässä on se mutta. Nuori iho EI tarvitse aktiiviaineita kuten retinolia. Aktiiviaineita on tarkoitus käyttää tarpeeseen, ei vain koska niitä on olemassa. Nuoren iholla ei ole näille vielä tarvetta ja itseasiassa käyttämällä liian voimakkaita tuotteita liian aikaisin, voi saada aikaan tuhoa. Nuorelle iholle riittää ihan vain ne peruskosteuttavat tuotteet, näitä löytyy aikalailla joka sarjalta hyvä valikoima.


Mielestäni ihan ehdottomasti vanhemmat ovat tässä avainasemassa katsomassa mitä tuotteita hankkivat omilla lapsilleen ja nuorilleen, sekä ohjaamassa heitä oikeaan suuntaan. Toisaalta ymmärrän hyvin, että tietyssä iässä sitä vanhemman sanaa ei välttämättä ihan ykkösenä arvosteta ja sen vuoksi olisikin tärkeää, että niin ihonhoitotuotteita valmistavat kuin myyvätkin yritykset ottaisivat asiaan kantaa julkisesti. Sekä ihan ehdottomasti some-vaikuttajat, joilta tämä trendi on alkunsakin saanut. Jos sinulla tai sinun lähipiirissäsi on teini-ikäisiä, ota tämä asia rohkeasti puheeksi ainakin jos huomaat heidän mielenkiintonsa kohdistuvan tuotteisiin, jotka eivät heidän iholleen sovi.

Oletko sinä kiinnittänyt huomiota tähän tai johonkin muuhun mielestäsi vahingolliseen someilmiöön?

2 kommenttia:

  1. Meikki- ja ihonhoitotuotteiden ylenmääräinen hoardaaminen on myös huomattava ilmiö; varsinkin nuoria varten luodaan paljon paineita ostaaostaaostaa. Eihän järjestelyvideoistakaan saisi niin tyydyttävän näköisiä jos tavaraa ei olisi niin paljoa! Tuotteet vanhenevat ja pelkistä esteettisistä syistä ostaminen kuulostaa myös vähän hassulta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kans hyvä pointti. Mä itse en ole niin kovin noista kaikista TikTok-trendeistä perillä, kun tulee niin vähän ko.sovellusta käytettyä. Tämä Sephora-nuoret juttukin tullut tutuksi seuraamieni tubettajien kautta. Ja Instagramissahan tästä on toki myös ollut juttua. Suomessa tokikaan Sephorasta ei niinkään puhuta kun ei kyseistä liikettä (valitettavasti) täältä löydy :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat