lauantai 30. maaliskuuta 2024

Kahdeksan kahdeksasta

Kirjoittelin teille aiemmin ottaneeni tähän kevääseen taas uuden kotijumppaohjelman. Omaan elämääni tosiaan kotijumppailut sopivat hyvin ja toisaalta ehkä ne muutoinkin on minulle mieluisempia kuin varsinkaan tiettyyn aikaan ohjatuille tunneille meneminen... Maksan Fitbitin premium-jäsenyyttä, jonka mukana tulee myös hyviä jumppia, mutta aina välillä on kiva saada vaihtelua ja vähän erilaista buustia treeniin. Nyt tämä kahdeksan viikon jumppajakso on takana, joten mitkä fiilikset tästä minulle jäikään? Kolmen viikon kohdallahan kirjoittelinkin teille jo hieman fiiliksistäni.


Treenit ovat aika paljolti jalkoihin painottuvia, mikä on ihan ymmärrettävääkin, koska siellä sitä lihasvoimaa on eniten ja pienillä aikamäärillä jalkoja erityisesti treenaten saa tehoja parhaiten esiin. Paljon siis kyykättiin, mikä onneksi itselleni on ehkä enemmän suosikkien kuin inhokkien joukossa. Ihan suoraan sanottuna kahdeksan viikkoa tuntui ajoittain pitkältä ajalta ja kaipailin erityisen paljon pilatestreenien perään, mutta ajattelin nyt sinnikkäästi tämän hoitaa kun olin itselleni ottanut. Loppua kohti oikeastaan homma kaiken kaikkiaan alkoi muuttua miellyttävämmäksi, lieneekö sitten johtuen siitäkin, kun oli tieto, että kohta pääsee pilateksen pariin? :D Vaikka välillä harmittelinkin etten tullut ottaneeksi sitä pohtimaani pilatestreeniä, niin olen tyytyväinen tähän valintaan. Vaikka kovin suuria sentti- tai kilomuutoksia kroppaani ei tullut, tuntuu lihasvoima kasvaneen ja ehkäpä ne vaatteetkin istuvat paremmin. Näin istumatyöläiselle sanoisin tämän olleen aikaslailla loistava valinta, koska jalkojen lisäksi myös esimerkiksi ylävartaloonkin saatiin hyvin liikettä aikaan, vastuskuminauhoista on yllättävänkin moneksi. Itse vedin treenit keltaisella eli kevyimmällä vastuksella eli lisätehoja treeniin on mahdollista jatkossa saada vielä lisää vaihtamalla seuraavaan väriin - ja aion ehdottomasti jossain vaiheessa uusia tämän kahdeksan viikon setin ja/tai nappaan yksittäisiä treenejä muiden kotijumppailujen oheen (nämä treenithän jäävät tosiaan itselle käytettäväksi tulevaisuudessakin niin usein kuin tahtoo!). Ja aion kyllä jossain vaiheessa ottaa sen miettimäni pilatestreeninkin, ja houkuttelee myös tuo erityisesti keskivartalolle kehitetty treeni.

Oletko sinä treenaillut vastuskuminauhojen kera? Mitä kokemuksia sinulla on kotijumppailuista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Rodoksen matka

Palasimme vihdoin eilen kotiin matkalta, lentohan oli Suomessa jo hyvin aikaisin lauantaina eli puoli yhden aikaan yöllä, mutta emme tokikaa...

Luetuimmat