lauantai 20. marraskuuta 2021

Historian jännät naiset

*)mainoslinkki

Historian tunneilta monille on jäänyt varmasti useita mahtimiehiä mieleen, mutta entä naiset?


Maria Petterssonin "Historian jännät naiset" nostaa esille useita itselleni entuudestaan täysin tuntemattomia nimiä, ja juurikin naisten nimiä. Mukana olevat naiset eivät kaikki ole tunnettuja hyvyytensä puolesta, mutta ovat jollain tapaa jättäneet oman nimensä historian kirjoihin - vaikka näitä nimiä onkin sieltä jouduttu hieman kaivelemaan. Kirjaan on valinta kriteerinä ollut se, että kirjaan päästäkseen nainen ei voi olla enää elävien kirjoissa. Lisäksi kirjasta puuttuu täysin suomalaiset naiset, koska kirjailijan olisi ollut mahdotonta valita vain muutama maininnan arvoinen henkilö meidän historiastamme. Ehkäpä siis saamme vielä joskus lukea kirjan suomalaisista upeista naisista. Kirja oli todellakin hyvin mielenkiintoinen ja suosittelen tätä lämpimästi jokaiselle, jota lainkaan historia kiinnostaa.

Itselläni on edelleen tuo * Storytel-palvelu käytössä, joten tämänkin kirjan sieltä äänikirjan muodossa kuuntelin. Mutta voit löytää kirjan myös ihan painettuna teoksena esim. * Adlibriksen valikoimista. 

Kuka historiallinen nainen sinulla nousee ensimmäisenä mieleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Kirjapalveluiden ystävät huomio!

 *)mainoslinkki Koska meillä on taloudessa kaksi kirjojen ystävää, joista toinen ei vielä osaa lukea, on kirjapalvelutkin kovassa käytössä. ...

Luetuimmat