maanantai 8. marraskuuta 2021

Taigalyhty

Julkaistu alun perin 26.3.2019
kaupallinen yhteistyö

Varsinkin neidin syntymän myötä kynttilöissä on alkanut kiinnittää huomiota turvallisuuteen ihan eri tavalla. Paitsi, etten halua kynttilän tuovan epäpuhtauksia ilmaan niin turvallisuus myös muutoin neidin kasvaessa alkaa korostua.Sain itselleni testiin kolmen kynttilän setin Taigalyhdyiltä. Heidän lyhtynsä voivatkin olla ulkonäöltään tuttuja mm. ravintoloista!

Heidän lyhdyissään on kiinnitetty erityisen paljon huomiota turvallisuuteen; liekki luodaan hajuttomalla ja savuttomalla mineraaliöljyllä, joka ei tuota savua tai nokea vaan palaa puhtaasti. Toinen tärkeä turvallisuuteen liittyvä seikka on turvasuoja; jos kynttilä sattuu kaatumaan niin säiliön päällä oleva turvasuoja sammuttaa liekin välittömästi ja näin ollen palovaaraa ei tilanteesta synny.


Lyhtyyn "kynttilän" sisälle tulee siis öljysäiliö, jolla on paloaikaa jopa 40h verran. Öljysäiliöitä saa hankittua sivujen lisäksi myös ainakin omasta lähikaupastani n. 5€ hintaan.

Taigalyhtyjä löytyy tällä hetkellä rustiikkisena (ovh 15,90€) sekä Filo-lyhtyinä (ovh 19,90€), omaa silmääni miellytti enemmän jälkimmäinen, josta valikoimasta valitsin itselleni kahta eri mallia (malli 1, malli 2).


Ensin mainitun mallin lyhdyt päätyivät koristamaan olohuonettamme ja yksinäinen kaveri löysi paikkansa ruokapöydältä:


Lyhdyt ovat ainakin minun silmääni todella kauniita eikä liekki tosiaankaan lainkaan savuta vaan palaa kauniin puhtaana. Näiden lyhtyjen avulla voimme turvallisesti nauttia kynttilänvalosta myös neidin kasvaessa <3


Mikä on sinun tärkein kriteerisi kun valitset lyhtyä/kynttilää?

17 kommenttia:

 1. Otit tärkeän asian esille: kynttilöiden sisältämät aineet ovat sisäilmassa, jota hengitämme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä asiasta on paljon mediassakin ollut tämän talven aikana juttua :)

   Poista
 2. Oi tämä voisi olla hyvä ratkaisu minulle ja monelle astmaatikolle! :)

  VastaaPoista
 3. Mä olen ennen intonhimoinen kynttilöiden polttaja. Nyt käytän juurikin lyhtyjä paljon kun polta, tuovat sellaista turvallisuutta, ei tarvitse esim. ohi kävellessä heti ajatella, että onko hiha tulessa, jos menee liian läheltä. :D

  VastaaPoista
 4. Todella mielenkiintoinen ja täysin uusi tuote minulle. Tähän täytyy tutustua paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on todella kauniita ja löytyy varmasti jokaisen makuun sopiva valikoimista :)

   Poista
 5. Hyvin harvoin meillä enää poltetaan kynttilöitä juurikin terveydellisistä seikoista johtuen sekä paloturvallisuuden vuoksi. Led kynttilät on ollut hyvä vaihtoehto :)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa hyvältä! Meilleon vuosien aikana kertynyt iso kasa kunttilöitä. Yritämme poltella niitä pois. Hitaasti etenee. Nyt poltellaan lähinnä adventtikynttilöitä ruokapöydällä syödessä.

  VastaaPoista
 7. Samaa itsekin mietin, kun kynttilöistä on nyt ollut paljon uutisia että kuinka tuovat sisäilmaan haitallisia aineita... Itse olen ollut aina himokynttilänpolttaja, sillä rakastan elävää tulta. Nämä olisikin hieno vaihtoehto!

  VastaaPoista
 8. kaunis lyhty ja tärkeän asia otit esille. Monille meistä tulee kynttilöistä terveyshaittoja.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Matkakuumeilua

Nyt kun tuo Rodoksen matka on takana ja siitä on alettu toipua onkin hyvä aika alkaa pohtia seuraavaa matkakohdetta :D Itsellän...

Luetuimmat