tiistai 30. marraskuuta 2021

Kombucha

Julkaistu alun perin 11.5.2019
Saatu ilmaistuote

Kombucha on tällä hetkellä kova sana, joten innokkaana halusin toki päästä itse paitsi maistamaan niin myös tekemään tätä ihmejuomaa!


The Good Guys Kombucha -aloituspakkaus (ovh 44,95€) sisältää kaiken mitä tarvitset Kombuchan tekoon eli:
- Luomukombuchakasvusto eli scoby- Mustaa luomuteetä (keemun)
- Vihreää luomuteetä (sencha)
- Luomuruokosokeria
- Lasipurkki (3l)
- Teenhaudutuspusseja
- Kangasliina
- Naru
- Lämpömittari


Ennenkuin mennään siihen miten homma hoitui niin voisin muutamalla sanalla kertoa mitä Kombucha ylipäätään on mikäli se ei sinulle ole vielä tuttu juttu. Kombucha on fermentoitu juoma, joka valmistetaan sokeroidusta teestä. Syy miksi juoma on suosiossa on sen terveysvaikutukset, jotka tulevat mm. sen sisältämistä probiooteista.


Jos haluat laittaa oman "kombuchapanimon" tulille niin suosittelen lämpimästi tätä aloituspakkausta; tästä löytyy tosiaan kaikki tarvittava sekä todella selkeät ja helpot ohjeet joita noudattamalla onnistut varmasti.


Itse vein pakkauksen vanhempieni luokse ja siellä äitini kanssa yhdessä laitoimme kombuchat tulille - tämä ihan siitä johtuen, että siellä lämpötilan varmuudella tiesin pysyvän vakaana. Ohjelappunen on siis siellä, joten nyt ulkomuistista yritän teille kirjoitella kuinka homma hoitui..


Ensinnäkin lioteltiin tee ja sokeri kuumassa vedessä, jonka jälkeen vuorossa oli teen jäähtymisen vartominen. Scoby nesteineen lisättiin teen joukkoon kun asteet olivat tarpeeksi laskeneet ja sitten koko helahoito aseteltiin suojaisaan ja lämpimään paikkaan muhimaan.


Itse valmistus on siis helppoa ja verrattain nopeaa, pisin aika on odotella juoman muhittelua (pari viikkoa) ennenkuin se on valmista nautittavaksi.


Kombuchaa voi juoda sellaisenaan tai sitä voi maustaa oman makunsa mukaisesti. Maustamaton versio ei ehkä ole niin makunystyröitä hivelevä omalla kohdallani, mutta jo pieni loraus sitruunamehua muuttaa tilannetta. Itsellänihän oli ajatuksena maustaa juomaa inkiväärillä, mutta jotenkin kummasti juomat tuli nautiskeltua pois ennenkuin inkivääriä sain aikaiseksi ostettua :D

Mutta no hätä - uusi satsi on jo tulilla ;)


Oletko sinä ehtinyt jo maistaa kombuchaa tai oletko peräti tehtaillut sitä itse?

12 kommenttia:

 1. Voehan kombutsa-gojimarja-punariisi.. Kun näitä hömpötyksiä hankkii, niinkuin itsekin aina haksahdan, kannattaa muistaa Suomen luonnon omat superfoodit jotka hakkaa nämä hingtsauping-safkat mennen tullen ja palatessa :). Esimerkiksi Kiinalaiset hamuaa meidän mahtavia mustikoita terveysvaikutustensa takia. On kerrassaan hölmöä ja epäekologista rahdata mustikkaa sinne ja gojimarjoja tänne, vain koska joku haluaa tehdä rahaa siinä välissä.
  Fermentoinnista en tiedä, mutta googlaappa vaikka suomalaisten marjojen ravintoarvot :)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta ja sen vuoksi itse en niin kovin gojimarjoille ole lämmennyt - tätä kombuchaa en tosin aivan noihin gojimarjoihin itse lähtisi vertaamaan :D

   Poista
 2. Enpä ole edes kuullut tästä, saati sitten maistanut :D. Tuun aina vähän jälkijunassa näiden trendien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän näitä vielä pitkään kauppojen hyllyiltä löydy :D

   Poista
 3. en ole maistanut, mutta haistanut olen - joten ei kiitos :D

  VastaaPoista
 4. Tästä olen kuullut paljon, mutta en ole itse kokeillut vielä :) Tätä pitää kyllä maistaa.

  VastaaPoista
 5. Itse olen tehnyt vain kefiiriä, mutta tätä aion kokeilla syksyllä :)

  VastaaPoista
 6. Itsekin olen halunnut jo jonkun aikaa kokeilla tuota konbuchan tekemistä. Olen maistanut ystävieni panemaa juomaa ja se on ollut herkullista. Sopiiko tuohon päälle siis oikeastaan mikä tahansa kuitukangasliina?

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Kirjapalveluiden ystävät huomio!

 *)mainoslinkki Koska meillä on taloudessa kaksi kirjojen ystävää, joista toinen ei vielä osaa lukea, on kirjapalvelutkin kovassa käytössä. ...

Luetuimmat