perjantai 29. heinäkuuta 2022

Tyttöjen reissu

Tänä kesänä päädyimme kesälomareissulle neidin kanssa kaksin, vaikka hieman jännittikin kuinka homma hoituu uhmaikäisen kanssa...

Suuntasimme Helsinkiin junalla ja valitsin meille hotelliksi Scandic Grant Centralin ihan vain jo sijaintinsakin perusteella. Sehän tosiaan sijaitsee rautatieaseman vieressä.

Reissussa olimme kahden yön verran enkä kovin suuria suunnitelmia ollut ennakkoon tehnyt vaikkakin mielessä oli mahdollisia vierailukohteita useampikin. Kävimme toki ihastelemassa kaunista tuomiokirkkoa, jopa ihan sisällä saakka. Tästä suuntasimme satamaan ja hieman extempore hyppäsimme Korkeasaareen vievään veneeseen mukaan.

En ole itse käynyt aiemmin Korkeasaaressa, joten paikka oli sinälläänkin elämys. Ja kyllähän tuo on kohteena sellainen, että voi useamminkin käydä - ja tuleekin varmasti vielä uudelleen vierailukohteena olemaan.

Toinen paikka missä en itse aiemmin ole ollut on Heureka. Sinne suuntasimme ystäväni ja neidin kummin sekä hänen poikansa kanssa. Ehkä vielä antoisampi paikka kouluikäiselle, mutta nopeasti tuolla silti useampi tunti vierähti...

Seuraavan päivän vierailukohteena oli luonnontieteellinen museo, jälleen paikka jossa en itsekään ole aiemmin käynyt. Tuolla oli melkoinen tungos, joten kiersimme paikat kohtuullisen nopeasti läpi. Täytyy ehdottomasti joskus rauhallisempana aikana käydä uudelleen.

Kävelimme tosiaan molempina päivinä todella pitkät matkat ja hyvin neiti jaksoi matkassa mukana. Pienet kiukut tuli vasta ruokapaikkaa etsiessä. Kaiken kaikkiaan muutenkin neiti oli loistava matkakumppani ja uskalletaan taatusti jatkossakin matkailla ihan kaksinkin.

Oletko sinä tehnyt paljon kesälomareissuja tänä kesänä?

4 kommenttia:

  1. Meidän ykköskohteena Helsingissä on aina ollut Sea Life akvaario Lintsissä, kun lapset oli vielä pieniä. Heureka, luonnontieteen museo ja muu historiaa upposi paremmin kouluikäisiin. Nyt menee kaikki puuhapuistot, kuten Flowpark, Sky park and Aquapark Turussa. Ja tietysti Särkänniemi ja Linnanmäki.

    VastaaPoista
  2. En tänä vuonna ole kyllä niin paljon reissannut mitä yleensä. Miehen käsi leikattiin, niin ei ole saanut edes pyöräillä. Ollaan toki parit joka kesäiset jutut tehty, kuten menty Vuosaaren huipulle, sekä Suomenlinnaan.

    VastaaPoista
  3. Helsingissä käytiin juuri perheen kanssa. Tuo luonnontieteellinen museo oli kyllä upea paikka. Heureka olisi myös listalla, siellä olen itse käynyt kerran ala-asteen luokkaretkellä. :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

First love

*)mainoslinkki Olen Miss Kay -tuoksuista lukenut mutten aiemmin ole vielä ehtinyt testailla. Nyt olikin siis hyvä aika ja tilasinkin itselle...

Luetuimmat