sunnuntai 5. joulukuuta 2021

MSM

Julkaistu alun perin 27.10.2018

Kuten useilla niin myös itselläni alkoi sulkasato (eli hiusten tippuminen päästä) joskus neljä kuukautta synnytyksen jälkeen ja etsin siihen ravintolisienkin puolelta helpotusta. Eräs mamma vinkkasi, että hän olisi saanut apua MSM-jauheesta, joten sitä kokeilemaan - varsinkin kun kyseistä jauhetta löytyi ihan lähikaupankin hyllyltä!


MSM eli metyylisulfonyylimetaani on orgaaninen rikkiyhdiste, jota löytyy myös meidän omasta kehostamme. Sillä onkin kehossamme monia tehtäviä kuten poistaa myrkyllisiä ja haitallisia yhdisteitä soluista sekä olla osana solujen aineenvaihduntaa.

Ihminen saa rikkiä ravinnosta; lihasta, munista, kalasta, sipulista yms. mutta valitettavasti mm. ruokien prosessointi, varastointi ja säilytys vähentänyt ruokien luonnollista rikkipitoisuutta. Rikin puute aiheuttaa esim. haurautta kynsiin ja hiuksiin, niveltulehdusta ja ruuansulatusongelmia. 

Rikki on turvallista käyttää suurinakin annoksina eikä sillä ole todettu olevan vaikutusta muihin lääkeaineisiin. Eli toisin sanoen tätä on turvallista käyttää.


MSM on puhtaassa muodossaan valkoista, tuoksutonta ja hieman kitkerän makuista kidemäistä ainetta. Käyttö aloitetaan pienillä annoksilla (puoli teelusikallista eli 3g) kaksi kertaa vuorokaudessa (aamulla ja illalla), annosta voi pikkuhiljaa nostaa tästä ylöspäin. Tuote sekoitetaan veden, mehun tai smoothien sekaan. Parhaimman tehon saa kun yhdessä käyttää C- ja/tai D-vitamiinia.

Tuote tosiaan oli kitkeränmakuista, mutta vesilasillisen sai kyllä ongelmitta kurkusta alas. Itselläni hiustenlähtö alkoi kylläkin pikkuhiljaa tasaantumaan, mutta jotenkin uskoisin tähän auttaneen enemmänkin ajan kuin tämän tuotteen vaikka eihän sitä tiedä olisiko tälläkin ollut osuutta asiaan - ehkä minun olisi myös pitänyt hieman ripeämmin nostaa omaa annostani..?

Hintaa tällä 300g pussukalla oli n. 6€ eli ei mikään suuri satsaus varsinkaan jos omalla kohdalla tuote todella toimii. Jos kärsit mahdollisesta rikin puutteesta niin kannattaa ehdottomasti muistaa tämä tuote seuraavalla kauppareissulla napata ostoskoriin mukaan :)


Oletko sinä käyttänyt MSM-jauhetta?

20 kommenttia:

 1. Muistaakseni tätä suositeltiin tuohon tenniskyynärpäähän ja tulehtuneeseen käteen. Muistelen kuitenkin olleen pahaa tai sitten jäi vaan käyttämättä, en ole sen koommin msm-jauheeseen koskenut ;D

  VastaaPoista
 2. Mä söin aikoinaan ihan kapselimuodossa MSM:ää mutta en huomannut mitään radikaalia eroa oikein missään :D Ehkä sitä olisi pitänyt syödä kauemmin :) Vai olikohan niin, että tämän kanssa oli sama kuin biotiinilla, että kynnet kasvoi ärsyttävän nopeaa vauhtia ja koko ajan sai olla kynsileikkurien kanssa hääräämässä. Ei tosin paha efekti jos haluaa pitkät kynnet pikavauhtia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tätä löytyy kapselinakin? Siinä välttyy varmaankin tuolta kitkerältä maulta.. :)

   Poista
 3. En ole koskaan kokeillut, muutenkin kaikki ravintolisät on vähän vieraita mulle, vaikka tekisi varmasti hyvää jotain ainakin popsia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. D-vitamiini on periaattessa ainut ravintolisä mitä näillä leveysasteilla olisi suositeltavaa käyttää. Jos ei ole mistään puutetta niin eihän näitä vain käyttämisen ilosta tarvitse käyttää :D

   Poista
 4. Tää on tuttu tuote -ja hyvä!

  VastaaPoista
 5. Pitääkin testata! :) Kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivänä tuppaa tukkaa aika ajoin lähtemään ihan turhan paljon!

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä!Mullakin on sulkasato, vaikkei synnyttämisestä ole tietoakaan. 😂 Pitää kokeilla tätä. Joskus vuosia sitten olen maistanut ja se oli kitkerän makuista. Mut annetaan nyt uusi mahdollisuus !

  VastaaPoista
 7. Itseltä lähti hiukset kun sairastuin basedowin tautiin. Onneksi leikkauksen jälkeen tilanne parani. Takaisin en hiuksiani saanut mutta olen onnellinen näistä mitkä päähän jäi :)

  VastaaPoista
 8. Olen käyttänyt aika pitkään aina sen mukaan, miten muistan. Täytyypä kaivaa tuote taas esiin!
  Johanna K

  VastaaPoista
 9. En ole tainnut koskaan käyttää, vaikka monenlaisia jauheita ja kapseleita ajoittain käytänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa pitää mielessä jos vaikuttaa tuotteelta, josta hyötyisit :)

   Poista
 10. En ole tutustunut tähän tuotteeseen. Täytyypä laittaa nimi muistiin!

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

B, C, E

*)mainoslinkki Tänään esittelyyn perushyvä päivävoide, jota ei ole hinnallakaan pilattu: * The Inkey List Vitamin B, C and E Moi...

Luetuimmat