tiistai 13. tammikuuta 2015

Kauneudenhoidon ohjenuorat ja mitä todellisuus on...

Ajattelin tähän listata niitä perinteisiä vinkkejä kauneudenhoitoon ja muutoinkin itsestä huolehtimiseen ja kerron kuinka nämä itselläni toteutuvat - osa huonosti ja toiset sitäkin huonommin xD Asiat ovat varmasti kaikille tuttuja, eivät ole missään mielekkäässä järjestyksessä vaan olen ne tänne naputellut sitä mukaa kuin on mieleen tullut. :)

* Säännöllinen elämänrytmi, kunnolliset yöunet!
- Elämänrytmini on kohtuullisen säännöllinen (ihan jo säännöllisen työnkin vuoksi) ja tarvitsen pitkät yöunet, joten tästäkin tulee melko hyvin huolehdittua.

* Muista juoda tarpeeksi vettä päivässä!
- Tämä herkästi unohtuu, olen pyrkinyt työpisteellä pitämään käden ulottuvilla jatkuvasti vesipulloa/mukia, että nesteytyksestä tulisi huolehdittua. Työpäivinä tämä ehkä kohtuullisesti keskimäärin toteutuukin, mutta kotona valitettavasti tuo vedenjuonti unohtuu :/

* Terveelliset elintavat; ruokailu, liikunta ym.
- Ruokailu on valitettavasti varsin retuperällä tällä hetkellä. Valitettavan usein tulee töihin eineksiä otettua mukaan, tässä olisi ehdottomasti parantamisen varaa ja uskonkin, että siirryttäessä yhden hengen taloudessa kahden hengen talouteen tässä tapahtuukin muutosta. Liikunta on myös jäänyt viime aikoina aivan järjettömän vähiin! Edelleenkin on hakusessa se oma liikuntamuoto. Innostun herkästi, mutta innostus lopahtaa vielä sitäkin nopeammin.. En tupakoi ja alkoholia kuluu mielestäni kohtuullinen määrä, joten tältä osin kunnossa. :)

* Pese meikit pois aina ennen nukkumaanmenoa!
- Tämä on toteutunut osalta todella hyvin, on ehkä ihan yksi tai kaksi kertaa koko elämäni aikana mitä olen meikit kasvoilla nukkumaan mennyt. Jopa rajun baari-illan jälkeen on ollut automationa pestä meikit, sekä hampaat. :)

* Ihonhoito; säännöllinen, oman ihotyypin mukainen.
- Ihoa (niin kasvojen kuin vartalonkin) tulee hoidettua säännöllisesti. Välillä on kokeilunhaluisena tullut kokeiltua myös niitä ei omalle ihotyypille sopivia tuotteita (esim. vanhemmalle iholle tarkoitettuja tuotteita ihan jo entisenkin ammatin takia, piti tietää mitä myi), mutta ihotyyppi on tiedossa kuten myös se millaiset hoitotuotteet sille sopivat ja mitkä eivät.

* Suojaaminen (uv, pakkanen)
- Kesäisin kieltämättä joskus aurinkovoide unohtuu, mutta pyrin sitä kyllä käyttämään säännöllisesti. Oma ihoni ei juuri rusketu, mutta ei myöskään pala, joten herkästi se suojakerroin jää sinne kaappiin.. Pakkaselta pyrin suojautumaan niin vaatetuksen kuin erilaisten kosmetiikkatuotteiden avulla.

* Positiivinen elämänasenne!
- Vaikka elämä joskus potkii päähän niin yritän aina edes jostain kulmasta jonkinmoisen auringonvalon pilkahduksen nähdä, joskus tämä onnistuu helpommin ja välillä tämän eteen joutuu näkemään todella vaivaa.


Tässä nyt nämä tärkeimmät mitkä ensimmäisenä tulivat mieleen. Parantamisen varaakin siis kyllä olisi, mutta ainahan sitä pitää olla jotain tavoiteltavaa, eikö!? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Santorini Sunrise

*)mainoslinkki Minulla oli ajatuksena hankkia Escadan uusi tuoksu Rodokselta muttei näitä osunut missään silmääni, ainoastaan lentokentän pu...

Luetuimmat