lauantai 18. maaliskuuta 2023

Duolingo

Mielessä on ollut jo pidempään, että olisi hauska alkaa opiskella uutta kieltä ja olinkin useamman kerran kuullut kehoja ilmaisesta sovelluksesta, jolla tämä onnistuisi. Kyseessähän on siis Duolingo, jossa on toki myös maksullinen ja laajempi versio, mutta myös ilmaisversiolla opiskelu onnistuu helposti.


Mitä sitten päädyin opiskelemaan. No päädyin nyt sitten kuitenkin entuudestaan tuttuun kieleen, jota olin parin vuoden ajan peruskoulussa jo opiskellut eli saksaan. Ainakaan tämän osalta ei ollut mahdollista saada sovellusta suomeksi, joten käytän tätä nyt englanniksi. Tuleepahan samalla treenailtua myös englannin lauserakennetta :D Sovelluksessa pystyy treenaamaan samalla myös useampaa kieltä, joten otin toiseksi kieleksi myös entuudestaan tutun ruotsin, joka ehdottomasti vaatii itselläni lisätreeniä koska sitä ei täällä suunnalla tarvitse käytössä. Enkä sitten lopulta tyytynytkään vaan näihin kahteen vaan otin sitten vielä kolmannenkin kielen. Tällä kertaa jopa itselleni täysin vieraan minkä siis aloitinkin aivan alusta; espanja.

Kielten opiskeleminen sovelluksessa on helppoa ja nopeaa. Voit asettaa tässä itsellesi tavoitteita kuinka paljon opiskelet päivässä; itse päätin ottaa tavoitteeksi sellaisen mikä todennäköisesti joka päivä onnistuu eli 3 minuuttia päivässä. Tässä vaiheessa olen kyllä tainnut joka päivä reilusti tuon tavoitteen ylittää. Olen nyt enemmänkin keskittynyt noihin kahteen entuudestaan tuttuun kieleen ja espanjan treenaaminen on jäänyt vähemmälle.

Jos kielet yhtään kiinnostavat niin suosittelen kyllä ehdottomasti testaamaan tätä sovellusta. Mielelläni kuulen myös kokemuksia tästä tai muista sovelluksista sekä muunlaisista tavoista opiskella kieliä. Tai oletko sinä ylipäätään millään tasolla kiinnostunut oppimaan uusia kieliä tai treenaamaan jo aiemmin opiskeltuja?

4 kommenttia:

 1. Olen reilun vuoden opiskellut nyt ruotsia kansalaisopiston yksityistunneilla ja se on ollut tosi tehokasta ja samalla myös mukavaa, vähän kuin kaverin kanssa hengaisi, kun opettaja on kiva tyyppi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tuota mietin et sit kun on aikaa mut tässä elämäntilanteessa tää sovellus on super 👌

   Poista
 2. Duolingo on kyllä kätevä. Käytän sitä itsekin yksityisopetuksen buustaajana, nyt kun "olosuhteiden pakosta" joudun verryttelemään saksantaitojani :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Duolingo

Mielessä on ollut jo pidempään, että olisi hauska alkaa opiskella uutta kieltä ja olinkin useamman kerran kuullut kehoja ilmaisesta sovelluk...

Luetuimmat