keskiviikko 24. huhtikuuta 2024

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita leluja sun muita eteenpäin järkevästi. Ja ehkäpä saada niistä jokunen roponen takaisinkin päin. Mikäli jälkimmäinen ei ole tarpeen, niin sanoisin esim. Joensuussa SPR:n Kontin olevan hyvä lahjoituspaikka näille, mutta mikäli haluaisit jonkun sentin itsellesikin niin kirppareitahan on nykyisin joka lähtöön.


Ensimmäisenä perinteiset livekirpparit. Tykkään itse kiertää asiakkaana Kontissa tai sen kaltaisissa paikoissa missä tuotteet on selkeästi jaoteltu ryhmittäin - vielä parempi toki jos kootkin olisivat ryhmien sisällä jaoteltuna, mutta ymmärrän ettei tämä joka paikassa ole mahdollista. En ole siis ykköskävijäryhmää ihan noilla perinteisillä kirppareilla, missä jokainen loossi pitäisi erikseen plärätä löytyykö itselle sopivaa. Myöskään myyjänä en oikein noista tykkää, koska hinnoittelussa ja paikan hoitamisessa on ihan hirveä homma eikä aina tiedä jääkö siitä edes kovin kummoisesti plussalle. Olen livekirppareilla muutaman kerran testaillut täyden palvelun myyntiä, jossa muut hoitavat hinnoittelut ja paikan siistinä pidon sekä jälkikierrätyksen. Viimeisellä kerralla en tästä itse tainnut jäädä edes plussalle, joten taitanee nuo livekirpparit minulta myyjänä jäädä jatkossa kokonaan paitsioon.

(Jatkossa olevat linkit johtavat aiemmin tekemiini postauksiin ko.paikoista:)

Netistä löytyy myös monenlaisia vaihtoehtoja, joista itse olen useampiakin testaillut. Ostajan näkökulmasta esim. Emmy ja Sellpy on varsin hyviä paikkoja, mutta myyjänä näistä jää niukalti jos lainkaan itse plussalle. Homma tosin hoituu omalta kohdalta helposti, koska ei tarvitse muuta kuin pakata tavarat ja laittaa eteenpäin, Sellpyllä jopa paketti haetaan kotiovelta. Vähänkäytetty.fi on myös palvelu, jossa tuotteiden kuvaaminen ja hinnoittelu hoidetaan heidän puoleltaan, tässäkin sama juttu ettei itse jää kovin kummoisesti plussalle. Eli näitä ns. täyden palvelun verkkomyyntejäkään en jatkossa aio itse käyttää.

Vähänkäytetty.fi voit myös itse kuvata ja hinnoitella tuotteet, minkä jälkeen lähetät ne eteenpäin ja homma on osaltasi siinä. Tästä palvelusta olen jonkin verran jopa saanut itse ropoja takaisinpäin, mutta logistiikkakustannusten nousun myötä myös tämän palvelun maksu myyjälle on kohonnut siinä määrin etten tiedä kannattaako tätä enää jatkossa hyödyntää. Varsinkaan, koska tämä uusin kilpailija Vinted tuntuu enemmän kuin toimivalta. Itse olen vajaassa kahdessa viikossa saanut jo aika hyvin saldoa kerrytettyä eli tämä lienee jatkossa se palvelu, jota itse käytän.

Verkosta löytyy useampi muukin nettikirppari, mutta näistä itselläni ei ole kokemusta. Kuinka sinä hankkiudut eroon omista ylimääräisistä tavaroistasi? Onko sinulla millaisia kokemuksia edellä mainituista?

tiistai 23. huhtikuuta 2024

Mitä pakata mukaan?

Loma lähestyy hurjaa vauhtia ja olen jo tässä aloitellutkin meidän pakkailuja. Ja jo paljon ennakkoon tein itselleni pakkauslistaa, mitä kaikkea pitäisi muistaa ottaa mukaan.


Lähdemme Aurinkomatkojen kautta matkalle, mikä tuo tiettyä turvallisuutta ja helppoutta matkustamiseen näin keltanokkana. Lisäksi lennot ovat Finnairilla ja lentolippumme sisältää: ruumaan 2x 23kg laukut (me otamme vain yhden ruumaan menevän laukun mukaan) sekä käsimatkatavaroihin 2x pieni laukku (40x30x15cm) sekä 2x käsimatkatavara (55x40x23), joiden enimmäispaino yhteensä 16kg (1x pieni laukku sekä 1x käsimatkatavara yhteensä max 8kg). Meillä kokonaisuudessaan kaikki matkalle lähtevät tavarat laukkuineen tulevat painamaan ehkä jotain 15kg luokkaa eli saadaan sitten matkakohteestakin halutessamme hankkia lisäpainoa tulomatkalle melko huoletta, ja onhan myös aina se optio, että hankitaan Rodokselta toinen ruumaan menevä matkalaukku, jos shoppailut repeävät täysin käsistä :D 

Hieman alkaa jo jännitystä olla ilmassa, pitää toivoa ettei matkaa edeltävä yö mene jännityksen takia huonoilla yöunilla, koska meillä on todella aikainen herätys. Joudumme tosiaan ensin junalla suhaamaan Helsinkiin, koska lentomme lähtee sieltä. Onneksi pikkuveljeni lupautui heräämään anivarhain ja viemään meidät juna-asemalle aamulla, ei tarvitse jännittää saapuisiko varattu taksi vaiko eikö (tuollaistakin olen kuullut nimittäin tapahtuneen...) ja tullessa vanhempani hakevat meidät juna-asemalta. Rodoksella varasin meille matkajärjestäjän kautta bussikuljetuksen, joten sielläkään päässä kyydityksiä lentokentältä hotellille ja päinvastoin ei tarvitse sitten pohtia.

Millä tavalla sinä varaudut matkalle ja kuinka ajoissa? Mikä on sinun suosikkikohteesi? Suositko omatoimimatkailua ja valmiita matkapaketteja?

maanantai 22. huhtikuuta 2024

Watermelon Lip Mask

*)mainoslinkki

Huuletkin kaipaavat hoivaa:


*Smuuti Watermelon Lip Mask (ovh 6,90€/15ml)
sisältää mm. vesimeloniuutetta ja hyaluronihappoa. Tuote sopii hyvin käytettäväksi joko öisin paksumpana kerroksena huulinaamiona tai päivällä hoitavana huulikiiltona, ei tosin mielestäni jätä ylettömän kiiltävää lopputulosta eli sopii myös heille, jotka eivät sellaista lopputulosta kaipaa. Tuote on melko paksua ja saikin puristella tuubia aika jämäkästi saadakseen tuotetta ulos (ei siis ole ehkä heikkosormisten tuote), joten pohdinkin onko tuubi välttämättä tälle se paras pakkaus. Monet huulille tarkoitetut yövoiteet ovat purkeissa, mikä mielestäni sopii näille varsinkin kotikäytössä hyvin. Tuote itsessään tuntui todella miellyttävältä huulilla, minkä lisäksi tässä on mukana herkullinen ja raikas vesimelonin tuoksu. Smuutin tuotteita löytää nykyisin monistakin paikoista, yllä linkatun Bearelin lisäksi myös mm. *Lykon ja *Cocopandan valikoimista.

Käytätkö sinä huulinaamioita?

sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Glass Serum

*)mainoslinkki

Ihan alkuun pakko mainita, että on ihan mahtavaa huomata Kicksin ottaneen käyttöön maininnan ettei aktiiviaineita sisältävät tuotteet sovellu nuorelle iholle. Tämäkin seerumi mukaan luettuna:


lupaa saada ihon hehkumaan sekä tuntumaan kosteutetulta ja raikkaalta. Tuote kosteuttaa ja pehmentää ihoa, häivyttää ihohuokosia ja tasoittaa ihonsävyä. Seerumi on vegaaninen ja valmistettu Koreassa, josta tuleekin paljon huippuluokan tuotteita. Tämä on ainakin minun nenääni täysin tuoksuton ja imeytyy ihoon tehokkaasti, jättäen sen kuitenkin miellyttävän kosteutetun tuntuiseksi. Olen tätä käyttänyt niin aamulla meikin alla kuin iltaisin yötä vasten. Kaiken kaikkiaan oikein miellyttävä tuote, itse ehkä sen aavistuksen tuoksua kaipaisin tähän saadakseni lisää luksuksen tuntua, mutta tiedän monia, joille tuoksuttomuus on aivan ehdoton juttu.

Minkä ikäisenä sinä olet alkanut kiinnostua ihonhoidosta?

lauantai 20. huhtikuuta 2024

Kuinka Vintedissä myyminen sujuu?

*)mainoslinkki

Kirjoittelin teille jo aiemmin Vintedistä kokeillessani sitä ensimmäisen kerran. Kyllä, latasin sovelluksen, tein tunnukset ja laitoin tuotteita myyntiin, mutta poistin sitten melko nopeasti koko höskän. Kokeilin tuossa välissä myydä tavaraa livekirpparilla melko huonolla menestyksellä :D Koska luin sitten useammankin positiivisen kommentin Vintedistä sekä perehdyin vielä tarkemmin miten esimerkiksi tuotteiden lähettäminen käytössä tapahtuu, päätin antaa tälle uuden mahdollisuuden.


Jo ensimmäisellä kerralla huomasin sen, että itse sovellus on varsin pitkälle mietitty ja mielestäni sinne on todella helppoa tehdä myynti-ilmoitukset. Itse pyrin ottamaan mahdollisimman paljon ja yksityiskohtaisia kuvia. Tarvittaessa ilmoituksia on mahdollista myös muokata jälkikäteen ja esimerkiksi hinnan alentaminen on helppoa. Lisäksi tuolla on mahdollista laittaa päälle pakettitarjoukset ja määrittää millaisen alennuksen tilaaja saa tilatessaan juuri sinulta 2, 3 tai 5 tuotetta. Olen nyt usemman tuotteen saanut myytyä ja postittanut, parista jopa rahatkin ovat kilahtaneet sovellukseen. (Ne tosiaan ovat "odottavassa" tilassa siihen saakka kunnes ostaja saa tuotteen.)

 Alkulanseerauksen yhteydessähän postikulut olivat 0€, ne ovat tästä pikkuhiljaa kivunneet ylöspäin ja keskustelupalstoilla on puhetta, että ne lopulta tulevat olemaan noissa normaaleissa postipakettien taksoissa. Eli vielä tässä vaiheessa yksittäisten ja halpojen tuotteiden myynti onnistuu, myöhemmin todennäköisesti kannattaa myydä isompina paketteina tavaraa. Ajattelin kuitenkin nyt kokeilla ensisijaisesti tuota kautta myydä tavaraa eteenpäin, koska se on loppujen lopuksi yksi helpoimmista keinoista saada edes muutama killinki itselleen, myyjällehän tuolla myynnistä ei koidu mitään kuluja ja mielestäni ilmoitusten tekeminen sekä itse postitus on todella helppoa (pakkaat vain tavarat kunnolla ja kirjaat paketin päälle sovelluksesta saamasi koodin sekä viet postiin (sama juttu olipa kyse Suomeen tai ulkomaille lähtevästä tavarasta), itselläni vielä lisäksi lähin piste on hyvin lyhyen kävelymatkan päässä). Toivottavasti tuolla postikulujen nousun myötä tulisi vaikka sitten ajoittain jotain tarjouskampanjoita, joiden aikana saisi tavaraa enemmän liikkeelle.

Jos et vielä ole rekisteröitynyt, voit klikkailla mukaan minun linkkini kautta, josta saan pientä komissiota: *Vinted.

Joko sinä olet ehtinyt tutustua Vintediin vai kuinka sinä hankkiudut eroon ylimääräisistä tavaroistasi?

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat