lauantai 15. toukokuuta 2021

Paganini ja paholainen

*)mainoslinkki

Tämän päiväinen Lars Keplerin kirja on julkaistu vuonna 2010 ja se on toinen Joonas Linna -teos.


Paganini ja paholainen alkaa aikalailla siitä kun korkealla tasolla toimiva mies löytyy hirttäytyneenä kodistaan. Toisaalla hylätystä laivasta löytyy kuollut nuori nainen. Kuinka nämä kaksi oikein voivat liittyä yhteen?

Täytyy sanoa ettei tämä ollut paras Linna-teos tähän asti lukemistani. Jotenkin tuntui kovin pitkäveteisesti kerrotulta kaikki menneet tapahtumat, jotka toki sitten kirjan edetessä liittyivät nykytapahtumiin tiiviisti. Kuitenkin kirjaa olisi saanut ehkä hieman tiivistettyä. Minulla kestikin melko kauan päästä tämän kirjan loppuun saakka. Itse kuuntelin ja luin kirjan * BookBeatin kautta, mutta voit löytää kirjan myös * Adlibriksen valikoimista. Tulen varmasti lukemaan loputkin Joona Linna -kirjat, mutta taidan nyt taas väliin ottaa luettavakseni jonkin muun teoksen. Kirjavinkkejä otetaan aina mielellään vastaan aivan kaikista kirjakategorioista!

perjantai 14. toukokuuta 2021

Cupuacu

Julkaistu alun perin 22.6.2017
saatu ilmaistuote

Ziajan kesä tuoksuu toffeelle.


Ziajan Cupuacu tuotteita löytyy:
suihkugeeli (5,50€/500ml)
sokerikuorinta vartalolle (7,90€/200ml)
in-shower kosteusvoide (5,50€/300ml)
itseruskettava vartalovoide (8,90€/300ml)


Tuoksut tuotteissa ovat aivan ihastuttavia, mutta päivittäisessä käytössä saattaisi saada sokerin yliannostuksen xD Koko nelikko on oikein toimiva, ehdottomasti suosikikseni nousi ei ehkä niin yllättäen sokerinen kuorinta - ihanan rouheata!

Suihkugeeli hoitaa hommansa oikein mainiosti - tuoksuu ihanalle ja vaahtoutuu ihan mukavasti. In-shower vartalovoide on kevyempi tuoksultaan - tästä vasta postausta kirjoittaessani bongasin toisenkin käyttötavan; hiuksissa naamiona, jota pitää vielä myös ehdottomasti kokeilla.


Itsehän en ole varsinaisia itseruskettavia oikein koskaan käyttänyt vaan tarttunut nimenomaan asteittain, kevyesti päivettäviin - ja sen tyylinen myös tämä on eli kalpeankaan ei tarvitse pelätä liian tummaa lopputulosta (toisaalta tällä kyllä varmasti useammalla peräkkäisellä käytölle hieman tummempaakin lopputulosta saisi aikaan..).

Osahan on erittäin herkkä itseruskettavien tuoksuille - en ole varma onko varsinaisissa itseruskettavissa tuoksu voimakkaampi kuin näissä kevyemmin sävyä tuoville, itse en jälkimmäisten tuoksuille ole koskaan herkkä ollut. Tässäkin omalle iholleni jäävä tuoksu on samantyylinen kuin Doven asteittain päivettävän kanssa, eikä minun nenääni lainkaan epämiellyttävä. Yhden käyttökerran jälkeen sävyä iholle on tullut kevyesti eikä lopputulos ole lainkaan laikukas - jatkan varmastikin tämän käyttöä nyt kesän yli ajoittain, etten aivan kalmankalpea olisi :D


Tämän nelikon tulen käyttämään ehdottoman mielelläni loppuun asti ja ainakin sokerikuorinta on sellainen, johon voisin uudelleenkin tarttua. Ja ehkäpä myös tuohon päivettävään vartalovoiteeseen... Suihkugeeli on niin valtaisan kokoinen, ettei varmaan ihan heti lopukaan :D

Tuotteita löytyy mm. Sokoksista.


Miltä sinun kesäsi tulee tuoksumaan?

torstai 13. toukokuuta 2021

Tiesitkö tätä minusta?

Olen teille aikaisemmin tehnyt hieman paljastuksia itseeni ja työ-/opintohistoriaani liittyen ja koska näitä on niin hauska lueskella muilta, ajattelin jatkaa vielä muutamalla jutulla, joista ainakin osa saattaa olla uusia juttuja teille...


- Olen ajanut ajokortin heti 18-vuotiaana, mutta olen alkanut ajaa autolla enemmälti vasta tuossa noin kymmenisen vuotta sitten. Eli käytönnössä sain opetella ajamisen tällöin uudelleen. Autolla ajaminen ei ole mikään ihanan upea juttu edelleenkään muttei kuitenkaan kauhistus. Kesäkelillä on välillä jopa mukava ajella, mutta jos vaihtoehtona on kyydissä oleminen niin valitsen mieluummin sen.


- Tämä liittyykin edelliseen eli autoon. Sain ensimmäisen autoni vasta noin 30-vuotiaana ja vieläpä oikein "pappa betalar" -tyylillä :D Pyysin siis isältäni apua auton valinnan kanssa, koska hän paljon autoista tietää ja itse en mitään. Olin säästänyt rahaa ja kerroin oman budjettini. Eräänä iltana sitten ovikellomme soi ja vanhempani seisoivat sen takana. Olivat siis käyneet ostamassa auton minulle eivätkä millään huolineet siitä rahaa itselleen. En ollut autosta nähnyt edes kuvia, mutta hyvin tuo on kelvannut nämä vuodet. Nyt toki alkaisi mielessä kutkutella auton vaihtaminen, ehkäpä sitä voisi alkaa katsella kun taloustilannekin vakityön kautta taas tasoittuu.


- En tykkää kauhuleffoista. Minulla on hurjan villi mielikuvitus ja kauhun kautta se lähtee laukkaamaan sitä rataa etten saa välttämättä edes nukutuksi. Jännä sinällään, että katselen mielelläni esim. murhadokkareita, mutta ne eivät vastaavia tuntemuksia aiheuta kuin kauhu. Kauhuakin on toki monenlaista, mutta varsinkin joku The Ring -elokuvan kaltainen kauhu on ihan vihoviimeinen asia mitä katsoa. Olen siis tuon leffan katsonut silloin aikanaan kun se on ilmestynyt (silloisen poikakaverin kanssa) ja sain siitä vuosiksi painajaisia...

- Olen ollut kaksi kertaa kihloissa, mutta en kertaakaan naimisissa. Ehkäpä kolmas kerta toden sanoo? Haluaisin siis kyllä vielä joku päivä ihanat prinsessahäät, mutta katsotaan kuinka käy...


- Ulkonäkö voi pettää. Olen useammankin kerran kuullut sen, että näytän aika "kiltiltä", joten itsepäinen luonteenpiirteeni ja kokeilunhaluni saattavat tulla aikamoisena yllätyksenä. En myöskään varsinkaan ei-niin-tutuille näytä kovinkaan herkästi tunteitani mikä varmaan luo osittain totaalisen erilaisen kuvan siitä millainen todellisuudessa olen. En siis välttämättä ole kerta näkemällä ihan parhaimmillani vaan saatan antaa jopa aika jäätävän vaikutelman. Osaan kyllä olla ihan kiva :D

Oliko nämä jutut minusta jo sinulla tiedossa? Mikä on yllättävin asia sinusta itsestäsi?

keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Luonnonkosmetiikkapäivät

Yhteistyössä House of Organicin kanssa.
Kuvassa näkyvät tuotteet saatu yhteistyön tiimoilta.


Olisi jälleen aika vinkata teille upeista * House of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivistä mahtavine tarjouksineen. Päivät starttaavat tänään ja jatkuvat sunnuntaihin 16.5.2021 saakka. Tänä aikana sivuilta löytyy paljon huikeita päiväkohtaisia tarjouksia ja tuttuun tapaan pystyt hyödyntämään kätevästi kaikki haluamasi tarjoukset ja yhdistämään tilaukset nippuun koodilla YHDISTÄ. Tilausten toimitukset aloitellaan maanantaina 17.5. alkaen.


Luonnonkosmetiikkapäivien kuvaston löydät * täältä ja tämän päivän tarjoukset löytyvät * tämän linkin takaa. Tässä muutamia omia nostojani tarjouksista:
YOU&OIL -tuotteet ovat todella mielenkiintoisia ja aiemmin testaamani Botoksöljy löytyy nyt myös tarjousten joukosta! Voisin myös sanoa menettäneeni aika täydellisesti sydämeni BYBIn tuotteilla ja tarjouksien joukosta voit bongata mm. aiemmin testailemani kofeiinipitoisen päivävoiteen. Lisäksi vinkkaisin ehdottomasti kokeilemaan * hiusturbaania varsinkin mikäli se ei sinulle tuttu tuote ole. Itse olen jo useamman vuoden luottanut näihin enkä kyllä enää mistään hinnasta luopuisi!

Kuvassa näkyvistä tuotteista varmasti ainakin osa pääsee tarkempaan esittelyyn aikanaan blogin puolelle, muutkin vilahtelevat varmasti enemmän tai vähemmän Instagramissa. Joten laita minut siellä seurantaan viimeistään nyt!

Jaa tähän omat parhaat vinkkisi Luonnonkosmetiikkapäiviltä?

tiistai 11. toukokuuta 2021

Terveellistä (vai ei?)Otin taas pitkän tauon jälkeen meille Netflixin käyttöön ja törmäsin siellä heti alkuun erittäin mielenkiintoiseen dokumenttisarjaan. Terveellistä (vai ei?) -dokumenttisarja pureutuu erilaisiin terveystrendeihin ja pohtii ovatko ne lupaustensa mukaisia vai pelkkää huijausta - pahimmillaan kenties hengenvaarallista. Dokumentissa käsitellään esim. aromaterapiaa ja aromaterapeuttisia öljyjä (tästä voisin mainita sen, että osa sarjassa olevista käyttää öljyjä sisäisesti mikä on itselleni käsittämätöntä ja ehdoton ei) sekä vesipaastoa. Dokumenttisarjassa on mukana kummankin puolen näkemys kustakin asiasta eli tavallaan jokaiselle jää itselleen tehtäväksi päätös onko kunkin asian kannalla vai vastaan - ehkä kuitenkin hieman enemmän ainakin itselläni korostuu sarjaa katsoessa eri trendien kielteiset puolet. Erittäin hyvä muistutus siitä ettei pitäisi sokeasti luottaa mainospuheisiin ja yrittää selvittää todellisuus eri kanavien kautta. Sekä muistaa myös se, että monet luonnollisetkin asiat ovat liian suurina määrinä myrkyllisiä näinhän myös veden kanssa on.

Oletko sinä katsonut kyseistä dokumenttisarjaa? Millaisia ajatuksia se on herättänyt? Onko suositella jotain muita hyviä dokumentteja Netflixin (tai muiden suoratoistopalveluiden) valikoimista?

Paganini ja paholainen

*)mainoslinkki Tämän päiväinen Lars Keplerin kirja on julkaistu vuonna 2010 ja se on toinen Joonas Linna -teos. Paganini ja paholainen alka...

Luetuimmat