tiistai 8. kesäkuuta 2021

Tunnelukot

Varsinkin tämä kevät on ollut itselläni vahvasti henkisen kasvamisen aikaa. Olen aina ollut kylläkin kiinnostunut ainakin jossain määrin näistä asioista, mutta suuret muutokset elämässä ovat vain entisestään mielenkiintoa lisänneet. Viime aikoina on paljon tullut vastaan eri paikoissa tunnelukoista asiaa, joten lähdin mielenkiinnosta itsekin omalta osaltani tätä tarkastelemaan. Tunnelukkosi.fi-sivustolta löytyykin testi, jolla pystyy testaamaan mitä tunnelukkoja sinulla on. Useimmitenhan nämä ovat lähtöisin lapsuudesta ja ei taitane olla ihmistä, jolla ei jonkinasteista tunnelukkoa olisi. 


Itse olen tunnelukkoja havainnut jo aikaisemmin varsinkin parisuhteissa ja näissähän ne usein aktivoituvatkin kaikista herkimmin. En ole tässä asiassa päässyt vielä pintaraapaisua pidemmälle, joten omalta kohdaltani tässä vaiheessa tunnelukoista voisin avata sitä minkä oikeastaan tiesinkin olevan olemassa eli kaltoinkohtelun tunnelukko. Tämä sanana ei ehkä kerro aivan niin tarkkaan mistä on kyse, mutta kyseessä on tunnelukko, joka aiheuttaa epäluottamuksen tunteen suhteissa. Itselläni on ensimmäisessä vakavassa parisuhteessa kokemuksia pettämisestä eikä suhde muutoinkaan mitenkään ruusuisena ole mieleeni jäänyt, joten täytyy sanoa, että ensimmäisenä osoittaisin syyttävän sormen tunnelukkoni osalta tuohon suuntaan. (Jännästi tämä kyseinen exä taas tuntuu minua ja meitä haikeudella edelleenkin muistelevan, koska viimeksi viime kesänä pyyteli kahville muistelemaan menneitä. On parisuhteessa ja tokikaan puoliso ei ole tietoinen minulle viestittelystä eli sanoisinpa ettei tiikeri ole päässyt mihinkään raidoistaan. Ei-niin-yllättäen jälleen kerran sanoin ei ja tein selväksi etten itse missään asteella haikeudella menneitä aikoja tai häntä muistele enkä missään määrin halua häntä elämääni.)


Omalla kohdallani tunnelukot eivät testin mukaan olleet kovin voimakkaita vaan korkeintaan keskivahvoja eli vaikuttavat joissakin tilanteissa elämässäni. Ehkäpä syynä myös se, että olen pyrkinyt itsetuntemukseen ja pysähtymään niiden epämukavien tunteiden kohdalla ennen kuin ne saavat täysin valtaansa. Joskus toki tilanne voi viedä mennessään eikä ehdi tunnistaa tunnetta ennen kuin on liian myöhäistä.

Onko sinulla kokemuksia tunnelukoista?

8 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä ehdottomasti ottaa lukulistalle noita kirjoja mitä linkin takaa löytyi :)

    VastaaPoista
  2. Einpä voi sanoa, että olisi tunnelukkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos yhtään kiinnostaa niin kannattaa silti testi tehdä. Useinhan tunnelukot ovat niin piilossa ettei niitä itse edes näe :)

      Poista
  3. Kiitos vinkistä. Tutustun tuohon Tunnelukko.fi -sivustoon. Niitä omia tunnelukkoja varmasti löytyy.

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoinen tuo testi! Pitääkin tutustua tarkemmin - kiitos siis vinkistä :)

    -Henna

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Mitä pakata mukaan?

Loma lähestyy hurjaa vauhtia ja olen jo tässä aloitellutkin meidän pakkailuja. Ja jo paljon ennakkoon tein itselleni pakkauslistaa, mitä kai...

Luetuimmat