lauantai 19. kesäkuuta 2021

Seitti

*)mainoslinkki

Tätä Christien kirjaa en ollut aikaisemmin lukenut tai sitten se ei ollut vain jäänyt mieleeni...


Agatha Christien Seitti on julkaistu alunperin näytelmänä ja voinkin hyvin kirjan tapahtumat kuvitella näyttämölle. Pääosassa on diplomaattirouva, jolla on hieman paha tapa muunnella totuuksia mikä aiheuttaa sen, että hänen totuuksiaan on vaikea uskoa todeksi. Kuinka sitten käy kun rouvan miehelle on tulossa kansainvälisiä arvovieraita ja ennen heidän saapumistaan talosta löytyykin ruumis? Murhan salaaminen ei ole ehkä se järkevin ratkaisu varsinkaan kun poliisit kolkuttelevat ovelle...

Todella mielenkiintoinen tarina, jonka luin erittäin nopealla tahdilla. Tai osittain myös kuuntelin äänikirjana. Kirjassa oli hyvä twist ja loppuratkaisu vaikka selkeästi olikin normaalia selkeämmin ja lyhyemmin kirjoitettu teos. Tämä johtuneekin juuri siitä, että on alunperin tosiaan ollut näytelmänä ja siinä on erilailla otettava huomioon tapahtumat kun ne pitää konkreettisesti esittää ihmisille. Kirja löytyi itselleni lukuun * BookBeatista, mutta bongasin kyseisen kirjan myös mm. * Adlibriksen valikoimista.

Oletko koskaan käynyt teatterissa?

4 kommenttia:

  1. Agatha Christie on yksi lempikirjailijoitani. Veikkaan, että olen lukenut kaikki hänen teoksensa. Osa myös englanniksi. Hän on yksi nykyajan suurimpia nimeä ja todellakin arvokas lukukokemus.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkkauksesta. Olen lukenut mielestäni kaikki suomennettu Agatha Christiet mutta tämä Seitti on uusi minulle. Menee ehdottomasti lukulistalle. Kesällä kahlaan myös ranskalaiset Maigret kirjat dekkarit aina myös läpi.

    VastaaPoista
  3. Sinä olet todellinen Agatha Christie -fani. Ja mikäs on ollessa, Agatha on arvostettu kirjailija kaikkialla maailmassa. Olen nuorempana lukenut paljonkin Agatha Christietä ja pitäisi jossakin vaiheessa taas tarttua niihin uudestaan.

    VastaaPoista
  4. Olen käynyt teatterissa paljon. Lapsena äiti vei minua kaikenlaisia näytelmiä katsomaan. Viimeksi olin katsomassa Sapiens näytelmää Helsingin kansallisteatterissa keväällä 2020 juuri ennen kuin paikat suljettiin koronan vuoksi.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat