sunnuntai 2. toukokuuta 2021

37v

Voi apua. Mihin nämä vuodet ovat oikein vierineet? Voinko tosiaankin olla jo 37-vuotias? Se on jännä kuinka sitä nuorempana kuvittelee elämän vanhempana jotenkin erilaiseksi, mutta ihminen loppujen lopuksi vuosien myötä yllättävänkin vähän muuttuu. Toki vuodet ja elämän kokemukset (ja koettelemukset) ovat tuoneet viisautta mukanaan, mutta loppujen lopuksi en niin kovin eroa esim. siitä millainen olin 30-vuotiaana.


Paljonhan sitä tavallaan on tähän ikään mennessä "saavuttanut". On lapsi, lemmikki ja oma koti, sekä nyt onneksi taas muutaman kuukauden työttömyyden jälkeen työ (jonka aloitusta odotan innolla), mutta kuitenkin elämä on aivan totaalisen erilaista kuin mitä olisin joskus nuorempana kuvitellut. Ja ehkä toivonutkin. Tietynlainen seesteisyys toki elämässä on mukana, mutta jotain uupuukin. 


Vuodet ovat pikkuhiljaa muokanneet myös ulkonäköä ja vauhti taitaa senkin suhteen kokoajan vain kiintyä. Toisaalta ikä on tuonut myös sen suhteen tietynlaisen rauhan. Vaikka vartalo on kaukana ihanteesta (tai siitä mitä on aikanaan ollut) niin siitäkin huolimatta sanoisin olevani tällä hetkellä enemmän sinut oman itseni kanssa kuin koskaan aikaisemmin. Toki olisi mukavaa olla muutaman kilon hoikempi ja littanavatsainen, mutta muuttaisiko se elämääni tästä mihinkään suuntaan? Vastaus on ei.


Neljäkymppiä lähestyy uhkaavasti. Minkälainen elämäntilanteeni mahtanee kolmen vuoden kuluttua olla. Tai millainen tilanne on maailmalla. Toivottavasti siihen mennessä olisimme päässeet hieman lähemmäs entistä vaikken uskokaan sen entisen aivan täysin palaavan, mikä toisaalta ei ole edes yhtään huono juttu. Parempi mennä eteenpäin ja kehittyä.


Millä mielin sinä otat oman ikääntymisesi vastaan?

10 kommenttia:

 1. Onnittelut juhlapäivänä!💖 Juhlit sitten oikein isosti neljäkymppisiä!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea! Ihan hyvin kai. Kolmekymppisenä oli kriisi, mutta 40v meni ohi ilman kipuilua. Olen huomannut, et mitä vanhemmaksi tulee sen nuoremmaksi itsensä tuntuu, vaikka naama peilissä rapistuu. Kait se on joku psykologinen juttu, millä aivot valmistuu sua elämän ehtoopuolelle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä aika jännä juttu ja itsekin hieman vastaavaa huomannut. Alkaa ehkä löytää se oman paikkansa pikkuhiljaa..

   Poista
 3. Itse en niin ole välittänyt ikääntymisestä, antaa tulla vain. Ainoa asia on oma punainen tukka, joka muuttuu kovaa vauhtia harmaaksi.

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea kaunotar! Näytät ihan parikymppiseltä minun mielestäni ;)
  Itselläkin tulee tänä vuonna täyteen 35-vuotta eikä ole lasta, asuntoa tai autoa - en koe, että ne olisivat sellaisia joita on pakko tavotella tiettyyn ikään mennessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3
   Nuo tavoitteet riippuu varmaan myös pitkälti siitä mitä itse elämältä haluaa. Mutta tärkein tavoitehan elämässä olisi se, että on siihen omaan elämäänsä tyytyväinen :)

   Poista
 5. Myöhästyneet onnittelut! <3 Itse otan ikääntymisen hyvillä mielin vastaan, ainakin näin toistaiseksi. :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Hunajainen jalkanaamio

*)mainoslinkki Näin kesällä jalat enemmän esillä ja monilla ehkä tuleekin kiinnitettyä hieman erilailla huomiota omien jalkojen kuntoon. Its...

Luetuimmat