torstai 27. elokuuta 2020

Kesälomareissu II: Botania

 Toinen kesälomareissumme sijoittui myös toiselle lomaviikollemme emmekä sinnekään matkanneet pitkää matkaa. Vierailimme nimittäin Botaniassa

Itselläni on ollut jo aikaisemmin mielessä käydä täällä neidin kanssa, mutta koska heillä oli tässä välissä jonkin aikaa mahdollisuus hankkia vain vuosikortti, jäi käynti väliin. Nyt koronan vuoksi ollaan onneksi palattu takaisin päiväkohtaisiin käyntimaksuihin ja toivottavasti nämä jäävätkin jatkossa vaihtoehdoksi. Sisäänpääsy aikuiselta oli 15€ ja alle 4v lapsi pääsi veloituksetta.


Botaniaan suuntasimme ennen kaikkea trooppisen puutarhan ja perhosten vuoksi. Valitettavasti perhosia oli lentelemässä vain pari, mutta ne olivat upeita! Pelkästään miljöö trooppisine kasveineen tuntui neidille erittäin mieluisalta ja jos hänestä olisi ollut kiinni niin olisimme varmaan jääneet sinne asumaan. Käväisimme myös ulkopuutarhan puolella, jostain löytyy mm. aistipuutarha. Sielläkin oli paljon nähtävää ja koettavaa niin aikuisille kuin lapsillekin.

Meillä käynti ajoittui hieman huonoon hetkeen, koska jouduimme kiirehtimään kotiin syömään. Muutoin olisi voinut välillä käydä kahvilassa istumassa ja käydä vaikka vielä uudella kierroksella puutarhan puolella. Botaniaan voisin uudelleen neidin kanssa suunnata jos tietäisin siellä varmuudella olevan paljon perhosia liihottelemassa. Pitää varmaankin tilannetta seurailla. Ihana kohde myös ulkopaikkakuntalaisille.

Oletko sinä käynyt Suomessa vastaavanlaisessa trooppisessa puutarhassa?

10 kommenttia:

 1. En tiedä onko miten totta, mutta puskaradiossa oli puhetta, että Botaniassa ei olisi nyt mitään eläimiä ja auki vain hyvin rajoitetusti, oliko pe-su.

  Perhosputarhassa tuli käytyä jo ala-asteella, taisi silloin olla siinä paikkeilla, missä nyt on Puuilo :D Muistaakseni yläasteellakin käytiin kerran, yksi miitti järjestettiin siellä ja puolison kanssa käytiin about 3-4 vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan perhosten lisäksi muita ei ole ja aukiolo on rajattu tuohon viikonloppuun.

   Poista
 2. Kiitos vinkkauksesta Mira! Botania kuulostaa äärimmäisen mielenkiintoiselta paikalta ja minä haluaisin kyllä joskus tulla Joensuuhun ihan tuota varten.
  Ihana perhospuutarha oli kiva kokea. Upea paikka varmasti!

  VastaaPoista
 3. Itsekkin täällä Helsingissä nautin käydä kasvitieteellisessä puutarhassa sekä talvipuutarhassa. Niin upeita paikkoja ja pääsee hetkellisesti vierailemaan halvalla muissa maissa.

  VastaaPoista
 4. Kauniin oloinen paikka! 😊 ja upea tuo perhonen.

  VastaaPoista
 5. Nämä kasvitieteelliset on ihania paikkoja! ❤️

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Duolingo

Mielessä on ollut jo pidempään, että olisi hauska alkaa opiskella uutta kieltä ja olinkin useamman kerran kuullut kehoja ilmaisesta sovelluk...

Luetuimmat