tiistai 20. heinäkuuta 2021

Tiesitkö, että..

Julkaistu alun perin 14.7.2020

Monen hedelmän, vihanneksen ja marjan kanssa mennään metsään sen suhteen mihin ne on totuttu luokittelemaan. Esim. Tomaatin hedelmä on itseasiassa marja kuten myös vesimeloni ja banaani kuuluuvat todellisuudessa marjojen joukkoon. Paprika, kurpitsa ja kurkku taasen ovat todellisuudessa hedelmiä. Maapähkinä kuuluu todellisuudessa palkokasveihin pähkinöiden sijasta.


Pinaatin rautapitoisuus on täysin tarua ja lähtöisin 1800-luvulla sattuneesta pilkkuvirhe. Kippari-Kalleen tämä virheellinen tieto myöskin siirtyi, mitä kautta ihmiset edelleenkin kuvittelevat pinaattia erityisen rautaiseksi herkuksi.

Kleopatra on todellisuudessa kreikkalaista sukua. Eikä Egyptin pyramidit ole maailman suurimpia; suurin pyramidi löytyy Meksikosta.


Nukkuessa hajuaisti ei toimi, joten et voi havahtua hereille johonkin tuoksuun. (Jos näin käy niin olet jo heräämisvaiheessa.)

Charlie Chaplin on osallistunut aikanaan Charlie Chaplin -näkökilpailuun voittamatta kisaa - voisi kuvitella, että järjestäjille ja tuomaristolle on ollut melkoisen nolotilanne kun asian todellinen tila on tullut esille :D

Jääkarhun nahka on musta ja karvat eivät todellisuudessa ole valkoisia vaan kirkkaita.


Kaikki muistavat kuinka äidit ovat patistaneet pakkasilla pipon käyttöön, koska on ollut kuvitelma, että pään kautta haihtuu paljon lämpöä. Tämä ei itseasiassa pidä paikkaansa; pään kautta haihtuu vain 10% lämmöstä. Mutta ehkä se pipo silti on hyvä kovilla pakkasilla pitää päässä :)

Miniporkkanat eivät ole syntyjään minejä vaan ne on ihmisten tekemiä. Miniporkkanat syntyvät siis yksinkertaisesti isoista porkkanoista kovertamalla pienempiä kavereita.

Sytkäri on keksitty ennen tulitikkuja. (Tupakansytytin on keksitty jo 1818, tulitikut taas vasta lähes 10 vuotta myöhemmin 1827.)


Oliko nämä sinulle jo tuttuja asioita vai opitko uutta? :D Onko sinulla jaettavaksi jotain vastaavankaltaisia hauskoja faktoja?10 kommenttia:

 1. Oli tuttua ja uutta. Jääkarhuista, kleopatrasta ja chaplinista olin lukenut. Banaani ei muuten kasva puussa vaan on ruohokasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin tuota banaania miettimään, mutta näinhän se kyllä on :D

   Poista
 2. Osa oli ihan tuttuja juttuja :) On noita samanlaisia minullakin mutta eipä ne sitten pöllähdä päähän kun pitäisi :D

  VastaaPoista
 3. Tosi paljonhan näitä erilaisia uskomuksia on. Näistä iso osa lienee ihan vaan harmittomia, mutta sitten on tietysti toinen juttu erilaiset mainosväitteet, joilla ei ole mitään perää.

  VastaaPoista
 4. Osa oli tässä tuttua ja osa uutta tietoa! Nämä ovat aina hauskoja lukea :)

  VastaaPoista
 5. Joukossa oli tuttua ja uutta tietoa. Hauska postaus! Etenkin kesäisin mökeillä tulee luettua tämänkaltaisia juttuja. Ehkä luen postauksesi ääneen lapsille.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

La Rive Cash

Esittelen nyt heti perään toisenkin La Riven tuoksun, jonka nappasin mukaani Normalista kun yritin etsiskellä aiemmin esittelemääni Have Fun...

Luetuimmat