sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

The Beauty Consumer Tag

Tämä haaste on käsittääkseni pyörinyt Youtubessa jo pidempään ja olisikohan Lipstick Love ensimmäisenä sen suomeksi kääntänyt. Itse nappasin haasteen Meikkiholisti-blogista.


1. Kuinka paljon käytät meikkeihin rahaa kuukaudessa? Entä vuodessa?
Tässä on parin vuoden takaiseen nähden tapahtunut suuren suuri muutos. Tällä hetkellä rahaa kosmetiikkaan kuluu kuukausitasolla ehkä keskimäärin parinkympin luokkaa vaihdellen kuukausittain ehkä 0-100€ välillä. Viime vuonna koko vuoden ostokset tekivät alle 300€.


2. Tunnetko ikinä syyllisyyttä siitä kuinka paljon käytät rahaa meikkeihin?
En. Se on mielestäni harrastus muiden joukossa eikä kosmetiikkahankintojen takia mistään muusta tarvitse nipistää eli tähän käyttämäni rahat ovat ns. ylimääräistä. 


3. Tuleeko sinulle "FOMO" tunne (= Fear of missing out) uusien meikkilanseerausten kanssa?
Ei, en millään pysy kaikissa mukana. Usein suurimmat lanseeraukset bongaan bloggaajakollegoilta :D


4. Ostatko tai pidätkö kokoelmissasi meikkejä vain, koska ne ovat limited edition tuotteita?
Muutama ehkä löytyy jemmoista, joista en viitsi kovin herkästi luopua koska ovat LE-tuotteita, mutta en pelkästään sen vuoksi mitään hanki.


5. Olisitko valmis maksamaan enemmän, mikäli saisit ostettua loppuunmyydyn tuotteen netistä?
En. Harvoin mikään kosmetiikkatuotekaan saa aikaan niin voimakasta "pakko saada" tunnetta - tai niin ei ole käynyt ainakaan vielä tähän mennessä :D (jos sellainen pieni hytinä iskee niin pienellä pohdinnalla ja kaappeihini kurkistelemalla olen helposti saanut asiat balanssiin :D)


6. Toivotko että voisit käyttää (meikkeihin) rahaa enemmän tai vähemmän kuin tällä hetkellä?
En. Olen siitä hyvässä tilanteessa, että pystyn käyttämään sen minkä haluan. Pyrkimyksenä on kokoajan tämän suhteen järkeistää tilannetta, koska jos ihan totta puhutaan niin minulla on liikaa kosmetiikkaa. Ikuisestihan ne eivät säily, joten olisi hyvä laittaa käyttökelpoisessa kunnossa eteenpäin, että tulisivat käyttöön.



7. Kun näet jonkun kiinnostavan tuotteen jonkun toisen meikkikokoelmassasi, tuleeko sinulle pakottava tarve saada se myös itsellesi?
Ajoittain. Esim. uusi Jeffree Starrin luomiväripaletti on monilla ollut esittelyssä ja kieltämättä meinaa itselläkin kutkutella hankinta - suunta siis pläräämään omaa kaappia :D


8. Ostatko enemmän meikkejä pyhien/lomien aikaan?
Tarjouskampanjoiden kyllä (koska olen oikea tarjoushaukka ja rakastan tehdä halpoja löytöjä :D), mutta en usko, että yleisesti ottaen lomilla..


9. Oletko ikinä piilotellut meikkiostoksiasi perheeltäsi tai ystäviltäsi?
En varsinaisesti. Ihan kaikkea ei esim. vanhempani tokikaan tiedä, koska en ole kokenut aiheelliseksi heille esitellä - tuskin olisivat kiinnostuneita :D Esim. exältäni ei ollut tarvetta mitään koskaan piilotella, mitä olen joidenkin kuullut tekevän. (Sellaista miestä en ota joka ei mun kosmetiikkahulluutta ymmärrä ja hyväksy xD)



10. Onko sinulla kokoelmassasi yli kymmenen meikkituotetta, joita et ole käyttänyt viimeisen kuukauden aikana?
Kyllä, ja reilusti yli tuon menee. Esim. kynsilakkoja on useampi sata, en vain ole saanut aikaiseksi tehdä niiden suhteen vielä karsintaa..


11. Onko sinua ikinä painostettu ostamaan jotain mihin sinulla ei ole varaa tai mitä et oikeasti tarvitse?
Ei ole. Mä en muutenkaan koe olevani tyyppiä, johon painostus toimisi - tai lähinnä se toimii ehkä päinvastoin :D


12. Ostatko meikkejä keräilymielessä?
Kaipa tätä kosmetiikan hamstraamista voi keräilyksikin kutsua, mutta en siinä mielessä, että jostain tietystä sarjasta pitäisi kaikki itselleen saada..


13. Onko sinusta tullut "meikkimatkallasi" enemmän vai vähemmän kulutusmyönteinen?
Olen nykyään järkiperäisempi hankintojeni suhteen ja pyrin miettimään tuleeko ne todelliseen tarpeeseen, ajoittain tulee kyllä tehtyä hankintoja ihan vain koska kaikkea kaunista ei pysty vastustamaan :D


Millainen kosmetiikan kuluttaja sinä olet?

10 kommenttia:

  1. Oli kiva lukea sunkin vastaukset! Kiva kun toteutit tän<3 :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit värit tuossa paletissa. Itse en juuri osta kosmetiikkaa.

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus! Oli mielenkiintoista lukea vastauksesi. Itse käytän melko vähän kosmetiikkaa. Muutama perustuote käytössä.

    VastaaPoista
  4. Olen järkevä kuluttaja kosmetiikan suhteen. Pyrin käyttämään tuotteet loppuun!

    VastaaPoista
  5. Kiva lukea näitä haasteita. Itselläni löytyy kyllä kosmetiikkaa paljon, mutta helposti tulee tartuttua niihin lempi tuotteisiin aina uudestaan:)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Wake me up!

saatu ilmaistuote Aiemmin saamani Ziajan tuotepaketin viimeinenkin tuote vihdoin esittelyyn, edellisen postauksen löydät täältä . ...

Luetuimmat