maanantai 23. maaliskuuta 2020

Prisman kauppakassi

Olette varmaankin huomanneet, että nykyisin ruokaa pystyy tilaamaan näppärästi ruokakaupasta vaikka suoraan kotiovelleen. Itse en vastaavanlaisia palveluita ole vielä aikaisemmin testanut, mutta nyt kun oma vointi ei vielä ollut 100% terve niin ajattelin olevan hyvä sauma kokeilla palvelun toimivuutta. Omalla kohdallani Prisma on se missä tulee tehtyä viikoittain isommat ostokset, joten heidän kauppakassinsa lähti testiin. Prismassa on mahdollista ostaa pelkkä keräys (haku noutopisteestä) tai keräys + kotiinkuljetus. S-kortilla hinnat on 9,90€/16,90€ ja näihin molempiin taitaa tulla pieni pakkauslisä (alle euron).Tilaus on näppärää tehdä Foodien sivuilla (onnistuisi myös sovelluksen avulla, mutta tällä kertaa testasin selainversiota). "Älykäs ostoslista" on siitä näppärä, että sieltä näkee kirjautuneena mitä on useimmiten ostanut (siis ihan itse kaupassa asioidessaan) ja sieltä on helppoa ja nopeaa poimia ostoskoriin ne kaikista yleisimmät hankinnat. Hakutoiminnot tuntuivat myös hyvin toimivan, ainoa tuote, jonka kohdalla itselläni tuli "ongelmia" oli niinkin tuttu ja turvallinen tuote kuin kurkku! Vasta kolmannella yrittämällä nimittäin valitsemaan kurkun, joka kuului oman Prismani valikoimaan. Tuotelistalla on mahdollisuus laittaa ruksi jos sinulle sopii, että tuote vaihtuu toiseen vastaavaan mikäli valitsemasi on juuri hyllyistä lopussa. Tämän voi valita joko suoraan kaikkiin tai tuotekohtaisesti, itse päädyin jälkimmäiseen. Pystyt myös jättämään vapaasanaisen viestin tuotteiden kerääjälle ja/tai kuljettajalle. Itse jätin kuljettajalle toiveen, että tuotteet toimitettaisiin ennen klo16 (aikaikkuna tässä oli klo10-18).

Tilauksen tehtyään tätä pystyy vielä muokkaamaan siihen saakka kunnes se on kerätty, mistä iso plussa - itselleni toki tuli pari lisäystä mieleen. Muutoinkin koin sivuston käytön oikein toimivaksi, ei myöskään mitenkään tökkinyt vaikka voisin kuvitella, että käyttäjiä näihin aikoihin on ollut runsaasti.

Yksi olennaisimmista syistä miksi myös tällä kertaa tilaus lähti matkaan asti oli se, että vaikka naputtelin tilausta illalla niin seuraavallekin päivälle oli vielä kotiinkuljetuksissa tilaa! Käsittääkseni aivan tässä viime päivinä Prismaan onkin saatu lisäapuja kauppakassipalvelua hoitamaan, joka ilmeisestä syystä on saavuttanut entistä enemmän suosiota.

Aamulla n.klo9.45 tuli viesti, että tuotteeni ovat pakatut ja Foodien sivuilta pystyi katsomaan mitä tuotteita oli vaihdettu tai jätetty kokonaan tilauksesta pois. Ajattelin tuotteiden saapuvan jo päivän aikana, mutta sainkin niitä odotella pitkälle iltapäivään; puoli neljän maissa auto kurvasi pihaan ja nosti kassit ovelle. Jostain kumman syystä olin olettanut näitä pahvipakkaukseen pakattuna, mutta tulivatkin muovikasseissa.


Yllä olevasta kuvasta puuttuu wc-paperit, jotka ehdin jo eteisestä nostaa pois (tuo iso paketti on siis talouspaperia, wc-paperia tilasin pienen pakkauksen vaikka nyt ajatellen olisi ollut aivan sama laittaa iso tulemaan). Tilasin varsin reilusti siis ajatellen, että tuleepahan tuolle keräys- ja kuljetuspalvelulle mahdollisimman hyvin vastinetta :D

Kaikki tuotteet olivat ehjiä ja esim. hedelmät kolhuttomia. Tilauksessa oli mukana myös pakasteita, jotka pakkausta katsomalla vaikuttivat olevan hyvässä kunnossa eli eivät olisi välissä ehtineet sulaa - tämän toki näkee tarkemmin kun pakkaukset avaa käyttöön. Tilasin myös kukan, joka oli säilynyt kuljetuksesta hyvässä kunnossa. Tuli siis hyvin mittavista testattua :DKokonaisuudessaan jäi ihan hyvä fiilis vaikka muutama tuote jäikin tulematta (olivat siis lopussa) ja voisin tätä palvelua kuvitella hyödyntäväni uudelleen mikäli ollaan vastaavassa tilanteessa kuin nyt tai jos isompia kekkereitä suunnittelisin järkkääväni. Muutoin tykkään itseasiassa itse pyöriä kaupassa ja hieman heräteostoksena ostaa uusia juttuja kokeiluun. (Itsehän en myöskään muovikasseja osta vaan käytän kestokasseja, niitäkin kun on kertynyt melkoisesti jemmaan - ja toisaalta ovat muovikasseja kestävämpiäkin.)


Oletko sinä testannut Prisman tai jonkin muun ruokakaupan keräys- ja kotiinkuljetuspalvelua; minkälaiset käyttökokemukset olivat?

8 kommenttia:

 1. Mie olen testannut Citymarketin palvelua, kun sai ilmaisen toimituksen. Citymarketin ostokset tulee pahvilaatikoissa, mikä on kiva juttu ja ne melkein kävisi jollekin kevyelle tavaralle ihan säilytyslaatikonakin.

  Sääliksi kävi tosin naishenkilöä, joka tavarat toi, kun ollaan ylimmässä kerroksessa, eikä ole hissiä. Onneksi on vain kahdet portaat, mutta silti :D

  Valitettavasti nämä on itselleni aika kalliita palveluita, niin ei tule käytettyä :/ Vaikka omistaa jos jonkinlaista korttia, niin silti itse palvelu on aika hinnakas (jonka ymmärtää kyllä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin päässyt sitä testaamaan myös, mutta oli maksun kanssa jotain ongelmaa niin ei toimitukseen asti päästy :/

   Poista
 2. En ole kokeillut, vaikka mielessä on käynyt. Ehkä vielä jonain päivänä 😊.

  VastaaPoista
 3. Luulenpa, että nyt on vähän pakko käyttää, kun meillä on kielto mennä ulos.

  VastaaPoista
 4. En ole kokeillut, vaikka pelköstään hyvää olen kuullut vastaavista palveluista. Pitäisi kyllä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan jotenkin, että itselläni tulee tätä palvelua vielä useammankin kerran nyt kevään aikana käytettyä.. o.O

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Lilac

*)mainoslinkki Syreenin tuoksu kuuluu ehdottomaksi yksiin lempituoksuistani (ja rakastan sitä kun vihdoin omalla pihallani on syreenipuu!), ...

Luetuimmat