lauantai 13. heinäkuuta 2019

Ilosaarirock

lähde: http://www.ilosaarirock.fi/2019/

Ilosaarirock on nykyisin paisunut kolmepäiväiseksi eli kovimmat tyypit ovat aloittaneet festarielämän jo eilen. Itse pähkäilin pähkäilemästä päästessäni lähteäkkö vaiko eikö.. Ensinnäkin liput maksavat aika tuhottamasti tänä päivänä (yli 100€ yhden päivän lippu!) minkä lisäksi festareilla kuluu rahaa jo ihan senkin takia, koska sisällä kaikki on niin kallista (ja sinne mennessä olen kyllä aina sisällä sen pari ateriaa syönyt per päivä). Toisekseen mietityttää se, että jaksanko minä festareilla! Päivä on pitkä ja ihmismäärä ympärillä valtava.. Kolmas mieltä painanut asia on se, että pärjäänkö minä ilman neitiä :D Festareille meno kun tarkoittaisi sitä, että olisin neidistä erossa pidempään kuin koskaan aikaisemmin ja ensimmäistä kertaa yön ylitse! Toki tämä pitää jossain vaiheessa kokeilla, mutta onko festarit sitten se oikea paikka kun minua tuskin puhelimella kovinkaan hyvin tavoittaa jos vaikka joku hätä iskee..

Itse olen aikanani käynyt Ilosaarirockissa useammankin kerran, jäin pohtimaan, että aikalailla pitäisi varmaan sinkkukesät (aivan teiniaikoja lukuunottamatta) laskea yhtään niin siitä tulisi varmaankin oma saldoni. Jostain kumman syystä seurustelukumppanini eivät ole olleet innokkaita festareilla kävijöitä eikä sitä sitten itsekään sinne ihmisvilinään ole tullut lähdettyä niin herkästi. (Tosin nyt kun aloin muistella niin kyllähän minä exän kanssa ainakin siellä ulkopuolella aikoinaan olen ollut..)

Festarit ovat muuttaneet kovasti muotoaan siitä mitä ne olivat silloin kun ensimmäisiä kertoja teininä olin, tokihan se aikakin kultaa muistoja, mutta kaikkinensa meininki oli rennompaa kuin mitä tänä päivänä. Toki myös Ilosaarirockin koko on kasvanut vuosien varrella. Ilosaaresta nimensä mukaisesti on aloitettu (siellä on festareilla ole käynyt, koska muuttivat Laululavan ympäristöön jo paljon ennen minun festariaikojani) ja nykyisin festarit valtaavat kokonaan Laululavan ja Linnunlahden rannan ympäristön.

Jos et ole koskaan Ilosaarirockissa käynyt niin se tosiaan sijaitsee aivan Joensuun keskustassa, joten sinne pääsee hyvin kävellen paikalle. Itseasiassa minulla ei omasta kodistanikaan ole mikään mahdoton matka sinne kävellä, koska matkaa on alle 4km.

Mihin lopputulokseen sitten lähtemisen suhteen päädyin? Ostin vuosien tauon jälkeen itselleni lipun tälle päivälle eli rokkailemaan ollaan menossa. Nykäise hihasta jos satun tulemaan vastaan! :D Infoilen teille sitten jossain vaiheessa miltä rokkailu tuntui - ja ennen kaikkea se ensimmäinen yö erossa tuosta pienokaisestani <3 (Neiti on vanhemmillani hoidossa, joten tutussa ja turvallisessa paikassa - ja eiköhän sitä jonkin paikan aina alueeltakin löydä mistä voi kysellä menoa ja meininkiä :D)


Oletko sinä kokenut festarikävijä?

12 kommenttia:

  1. Mie olin kolme vuotta sitten talkoolaisena ja sai ilmaiset liput, en kyllä noila hinnoilla menisi, paitsi talkoolaiseksi ja juurikin sitä kautta nauttimaan festareista :D Ja kallista lystiähän se on, jos vielä tulisi muualta ja pitäisi majoitukset maksaa.

    Talkoolaisiakin siellä vähennetty pari sataa, ja palkattu ammattilaisia tilalle, joten hyvä tuuri saa olla, että pääsee (toki aina niitä sitten etsitään peruutuksien vuoksi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole koskaan talkoolaisena ollut vaan ostanut itse liput, aikamoinen hinnannousuhan noissa on, mutta toisaalta kun vertaa muiden festareiden hintoihin ja ottaa huomioon esiintyjät ym niin ihan ymmärrettävääkin. Joensuussa kyllä nykyään todella paljon muitakin vaihtoehtoja jos hieman rajallisempi budjetti, mutta pienesti festaritunnelmaan haluaisi päästä :)

      Poista
  2. Nuo hinnat + tämä keli, minä en kyllä vesisateeseen lähtisi rämpimään. Ollaan koko viikonloppu säälitty rokissa olijoita :) toivottavasti oli kivaa, et kastunut tai paleltunut :) ei se kiva oo olla missään jos on kakka keli..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa eilen ei satunut lainkaan ja sää oli muutoinkin parempi kuin lupailtiin, illalla/yöllä toki kylmä oli ja hanskat tulivat enemmän kuin tarpeeseen :D Lauantai onkin yleensä se varmin päivä Ilosaarirockissa säänkin puolesta xD

      Poista
  3. Hei jee, et päätit lähteä! Toivottavasti oli kivaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kadu pätkääkään, että tuli lähdettyä. Postausta tästä on lähiaikoina luvassa :D

      Poista
  4. Festarivierailuistani on jo aikaa, mutta luin juuri, että tuossa alle 10 kilometrin päässä olisi elokuussa joku uusi ja pienimuotoinen tapahtuma Tapiolan Golf-kentän liepeillä. Jos vaikka sinne ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäisin tapahtumia tuntuu olevan vähän joka nurkalla, ihanaa kun on mistä valita :)

      Poista
  5. Hyvä, että lähdit - äitikin tarvitsee välillä omaa aikaa!
    Flow-festareilla olen nyt käynyt nyt tosi monta vuotta.
    Ja taas tänä kesä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä ihan totta ja sen kaverille sanoinkin, että oli ihanaa olla jotain muutakin kuin äiti :)

      Poista
  6. Vuosia, vuosia sitten olen ollut RuisRockissa. Sinne haluaisin joskus vielä uudelleen.
    Toivottavasti sinulla oli mukavaa Ilosaarirock'ssa.
    Mukavaa heinäkuuta!

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Wake me up!

saatu ilmaistuote Aiemmin saamani Ziajan tuotepaketin viimeinenkin tuote vihdoin esittelyyn, edellisen postauksen löydät täältä . ...

Luetuimmat