sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Muuttajan muistilista

Kuten ehkä Instagramin puolelta huomasittekin, niin menin tosiaan ostamaan asunnon eli muuttoa olisi luvassa. Netti on pullollaan erilaisia vinkkilistoja muuttajalle, mutta tästä huolimatta ajattelin tehdä vielä oman - jos te vaikka vinkkaatte mikäli tästä vielä jotain jää uupumaan!


Asunnon ostaessa kotivakuutus kannattaa ottaa heti kauppojen teon jälkeen, koska olet asunnon omistaja jo ennen muuttopäivää. Entisillä omistajilla toki oma kotivakuutuksensa on vielä pari viikkoa muuttonsa jälkeen voimassa, mutta koskaanhan ei tiedä jos vaikka jotain erimielisyyksiä tulee tms. Kotivakuutusta kuten vakuutuksia yleensäkään ei toki kannata ottaa ensimmäiseltä vastaan tulevalta yhtiöltä vaan kilpailuttaa - vakuutusten suhteen olen tämän itse kokenut kyllä aina jotenkin hankalaksi, koska usein vakuutusehdoissa voi olla melko suuriakin eroja eli pelkkä hinta ei kerro kaikkea..


Ilman sähköä ja vettä on myöskin hankala tulla toimeen eli nämä sopimukset kannattaa hoitaa kuntoon jo ennen muuttopäivää. Myöskään ilman nettiyhteyttä kovinkaan moni ei nykypäivänä tule toimeen, joten myös tämä kannattaa samaan syssyyn katsoa kuntoon. Kerros- tai rivitalossa tämän voi jättää väliin, mutta pari- tai omakotitalossa kannattaa muistaa huolehtia myös jätesopimuksesta - tämän osaltahan pitäisi pohtia myös se kuinka usein se roskis olisi tarpeen tyhjentää, sopimukseen toki voi myöhemmin myös muutoksia tehdä..

Mikäli haluat postisi saapuvan perille niin muuttoilmoitus kannattaa toki myös hoitaa kuntoon - itselläni onneksi väliaikaosoite on niin lähistöllä ettei olisi hätä jos vaikka jotain postia sinne vielä pitkänkin ajan kuluttua menisi.. Kannattaa muistaa ettei muuttoilmoituksen myötä tieto uudesta osoitteesta mene kaikkialle eli kannattaa seurailla Postin kääntösopimuksen aikana mikä posti tulee loppuvaiheessakin vielä väärällä osoitteella ja ilmoitella heille uutta osoitetta sitten erikseen.


Tässä ehkä nuo sopimusasiat, mitä muuta sitten pitäisi muistaa? No toki se muuttoavun hankkiminen ja sopiminen tarpeeksi ajoissa sekä tavaroiden pakkaaminen. Itsellänihän iso osa tavaroista on jo valmiiksi muuttolaatikoissa, joten melko pieni määrä pakattavaa enää tähän muuttoon jää. Muuttoajankohta on itselläni siinä mielessä hieman hankala, että kummityttöni (joka on siis myös siskontyttöni) on tämän vuoden ylioppilas eli hänen juhlansa ja minun muuttoni osuvat aivan parin päivän sisälle toisistaan. Onneksi asuntoni pitäisi muutamaa päivää ennen kuun vaihdetta vapautua niin muuttoavun saaminen ei ole ongelma.


Olisikohan tässä tullut nyt kaikki tarvittava vai tuleeko sinulle vielä jotain muuta mieleen?

14 kommenttia:

 1. Hyvät perusasiat listasit tähän. Onnea myös uuteen kotiin! -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  VastaaPoista
 2. Onnea uudesta kodista 😊 eipä tule mieleen lisättävää tähän listaan 👌🏻

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea uuteen kotiin <3. Listä kuulostaa tosi järkevältä ja kirjotus inspiroi paljon. Kotivakuutusta pidän varmaan näistä kaikista tärkeimpänä.

  VastaaPoista
 4. Voi, onnea paljon uuteen kotiin! <3 Oisko jossain vaiheessa luvassa ehkäpä jopa pientä kotiesittelyä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen on kyllä mielessä kunhan päästään kotiutumaan, mm. neidin huoneeseen haen tänään postista jotain aivan ihanaa <3

   Poista
 5. Taloyhtiölle/huoltoon pitää muistaa ilmoittaa, että muuttaa asuntoon :D Tietävät tulla vaihtamaan nimen ja tietenkin se tieto, että asunnossa joku asuu jos jotain sattuu.

  Ja jos tilailee, niin kannattaa muistaa muuttaa osoitetiedot/tarkistaa ne viimeistään silloin, ennen kuin klikkaa osta tmv. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ensimmäinen jäi omasta listasta, koska muutetaan paritaloon ja joudutaan itse nimet oviin ja postilaatikkoihin huolehtimaan :D

   Poista
 6. En ollutkaan jostain syystä kommentoinut siihen aiempaan postaukseen vaikka piti, mutta tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen! <3 Muuttaminen on samalla aika nihkeää, mutta niin kutkuttavaa. Me muutettiin jouluksi 2017 uuteen kotiin ja aiemmassa kodissa oltiin asuttu noin kymmenen vuotta. Aloitettiin hyvissä ajoin karsimaan tavaroita, mutta kyllä sitä hommaa riitti :D Onneksi muutto sujui hyvin, vaikka muuttoa edeltävä yönä päästiin nukkumaan vasta kahden maissa ja se venyi siksi, kun oltiin niin väsyneitä ja sen takia pakkaaminen loppua kohden hidastui ( vikana laitettiin siis pesukoneet kasaan ja sänky purettiin ).

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä! Hyvä lista. Toivottavasti ei tarvitse lähiaikoina muuttaa, sen verran työläs prosessi se on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans toivon, että tuo pysyy meidän kotina nyt sitten pitkään :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Hunajainen jalkanaamio

*)mainoslinkki Näin kesällä jalat enemmän esillä ja monilla ehkä tuleekin kiinnitettyä hieman erilailla huomiota omien jalkojen kuntoon. Its...

Luetuimmat