tiistai 28. toukokuuta 2019

Koska on liian vanha?

Tänään puhutaan iästä, mutta ei kuitenkaan meidän ihmisten vaan kosmetiikkatuotteiden. Itse tein tässä jokunen aika sitten löydön kaapeistani..

/sis.mainoslinkkejä/


The Body Shop White Musk Shimmering Dusting Powder on väkisinkin 15-20 vuotta sitten ostettu tuote, jota olen jossain vaiheessa käyttänyt hyvinkin harkiten, koska en tietenkään tuotteen halunnut loppuvan :D Tokihan näissä tapauksissa käy sitten helposti niin, että sitä ihastuttanutta tuotetta käyttää turhankin naftisti ja se saattaa jopa ehtiä vanhentua ennenkuin ehdit tuotteen käyttää loppuun..


Tuote on koostumuksensa ja tuoksunsa perusteella aikalailla entisensä - tuoksu ehkä aavistuksen keventynyt vuosien varrella.

Itsehän en ole niin tarkka kosmetiikan(kaan) päiväysten suhteen, vaan luotan näissä enemmän aisteihin; mikäli tuotteen koostumus, väri ja tuoksu ovat ennallaan niin yleensä ottaen huoletta käytän näitä jatkossakin - vartalotuotteiden suhteen olen vielä vähemmän tarkka päiväyksistä kuin esim. kasvoille käytettävistä tuotteista. Toki myös tarkkailen reagoiko iho jotenkin ei-toivotusti käyttämiini tuotteisiin - mikäli reagoi niin tällöin lopetan tuotteen käytön.

Yllä olevasta voittekin siis ehkä päätellä sen, että kyllä. Tulen käyttämään tämän tuotteen todennäköisesti loppuun nyt sen uudelleen löydettyäni, koska tuote ei vaikuta menneen piloille eikä myöskään ihoni ole tuotteeseen mitenkään reagoinut.


Tässä kyseisessä tuotteessa ei itseasiassa edes ole nykyisin hyvinkin tuttua merkkiä tuotteen käyttöiästä, joten ehkäpä tämä on alunperinkin ajateltu ikuisesti kestäväksi ;D (vitsi - tuotteen myyntihetkellä ei liene olleen voimassa laki (?), jonka mukaan tuotteista pitäisi ko.merkintä löytyä)


Jos sinä löytäisit vastaavanlaisen tuotteet omasta kaapistasi niin heittäisitkö sen suoraan menemään vai uskaltaisitko luottaa aisteihisi ja käyttää sen pois? :D

14 kommenttia:

 1. Nyt tuli vaikea...Meillä ei yleensä jää vanhenemaan mitään, kun kosmetiikkaa on niin vähän ja teen sitä mukaan kun tarvitaan. Mutta jos joitain voiteita on mennyt vnahaksi, niin heitän kyllä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen joskus käyttänyt sellaisia kasvovoiteita vartalolle, joista en ole ihan varma ovatko jo parhaat päivänsä nähneet (eli koostumus ja tuoksu vielä ok, mutta oma muistikuva, että on ollut jo pidempään auki) :D

   Poista
 2. Oon kans miettiny tätä samaa, et miten kauan kosmetiikkatuotteet pysyy hyvänä. Kyllä mäkin ensin vähän tutkisin asiaa ennen tuotteen heittämistä pois. Hyvä aihe kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuterimaisten tuotteiden kohdalla arviointi on hieman vaikeampaa, voidemaisista tuoksusta ja koostumuksesta yleensä huomaa koska on aika heittää menemään..

   Poista
 3. Siis mä olen niin epäluuloinen nykyään, että ehdottomasti heittäisin pois :D Muutaman vuoden vanhoja meikkejä voin kyllä surutta käyttää. Sitten jos aletaan mennä yli viisivuotiaisiin, niin en kyllä "uskalla" koskea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä luomiväreissä varmaan aika paljonkin yli viisi vuotta vanhoja tapauksia :D

   Poista
 4. Ehkä tuollaisen puuterisen tuotteen uskaltaisin ottaa käyttöön haistelujen perusteella, mutta esim rasvat heittäisin suoraan menemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin vanha rasva olisi jo varmaan ehtinyt kovettua käyttökelvottomaksi :D

   Poista
 5. Pakko tunnustaa, että minulta löytyy myös "vanhoja kosmetiikkatuotteita" meikkilaatikosta. Lähinnä ne ovat puutereita, luomivärejä ja kynsilakkoja.

  Luotan omaan aistihavaintoon. Voiteiden ja rasvojen suhteen jo pelkkä tuotteen tuoksuttaminen tai sen ottaminen käteen paljastaako onko tuote "härskiintynyt tai mennyt pilalle".

  Vanhempien huulipunien osalta huomaa jos niiden pintaan on tullut "nestemäisiä helmiä" ettei tuotetta voi käyttää. Tai sitten huulipuna on niin kuivunut, että sen pinta halkeilee.

  Yritän käydä säännöllisesti voide/rasva tuotteita läpi ja heittää pois/käyttää vanhenevat tuotteet. Joskus on tehnyt virheostoksen ja ne yritän heti kierrättää tutuille.

  Kivaa uutta viikkoa Mira <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on tarkoitus nyt muuton myötä yrittää vähän käydä jemmojani lävitse ja laittaa sieltä kiertoon ja hävitykseen sellaisia mitä ei tule käytettyä.. o.O

   Poista
 6. Kuulostaa niin tutulta tuo ihanien tuotteiden hilloaminen ihan liian kauan. Olen nyt yrittänyt opetella siitä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sanoisin etten nykyään sitä niinkään harrasta, mutta aiemmin kyllä enemmän :D

   Poista
 7. Kuiva tuotteissa en ole niin nuuka mutta esim rasvat ja huulituotteet heitän kyllä herkästi pois jos päiväys on jo mennyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niissäkin luotan yleensä omiin aisteihini, koska harvoin muistan kuinka pitkään ovat avattuina olleet :D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Tyttöjen reissu

Tänä kesänä päädyimme kesälomareissulle neidin kanssa kaksin, vaikka hieman jännittikin kuinka homma hoituu uhmaikäisen kanssa... ...

Luetuimmat