maanantai 20. helmikuuta 2017

Historian lehtien havinaa: Lumene

Aloitan viime kuussa uuden postaussarjan "Historian lehtien havinaa" Orlyn historialla. Jatkossa yritän katsoa jos kerran kuukaudessa saisin sarjaa jatkettua, kaikki postaukset tulevat löytymään "historia"-tunnisteen alta. Valitsen esittelyyn sarjat täysin summittaisessa järjestyksessä, aina tämän suhteen voi myös toivomuksia esittää. En myöskään koko historiaa edes yritä yhteen postaukseen saada vaan ajatuksena on, että poimin kunkin sarjan historiasta mielestäni kaikista mielenkiintoisimmat tärpit.

lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Lumene_logo.jpg

Tämän päivän aiheeksi ajattelin ottaa meille kaikille suomalaiselle rakkaan ja tutun Lumenen - mutta onko Lumenen historia teille tullut kuinka tutuksi?

lähde: http://www.lumene.com/fi/content/tarinamme
Lumene on saanut alkunsa 70-luvulla ja jo kolmessa vuodessa saavuttanut markkinajohtajuuden Suomen markkinoilla. Nimi "Lumene" juontaa juurensa Kuhmoisissa sijaitsevasta Lummenne-järvestä. Nyt en tietenkään tähän hätään löydä mitään lähdettä tukemaan väitettäni, mutta itselläni on mielikuva, että olisin jostain lukenut Lumenen kirjoitusasun johtuvan osittain kirjoitusvirheestä. En muista kumpi kirjain alunperin kirjoitusasusta unohtui M vai N, mutta lopulta päätettiin molemmat jättää pois ja lopputuloksena oli Lumene. (Jos muistelen omiani niin korjatkaa virheeni! :D)

lähde: http://www.lumene.com/fi/content/tarinamme

Jo 80-luvulla Lumene laajensi Suomen rajojen ulkopuolelle ja aloitti tuotteiden myynnin Venäjällä ja pohjoismaissa. 90-luku oli kasvun ja laajenemisen aikaa. 2000-luvulla Lumene lanseerattiin Yhdysvalloissa. Syksyllä 2016 Lumene koki kaikkien varmasti hyvin muistaman uusiutumisen.

Lumenen tehdas löytyy Espoosta, jossa valmistetaan myös Cutrinin tuotteita. Tehtaanmyymälässä kannattaa ehdottomasti käydä pyörähtämässä jos joskus siihen mahdollisuus on!

lähde: https://www.linkedin.com/company/lumene-oy

Jos teillä tulee mieleen jotain muita historiatärppejä Lumeneen liittyen niin kommenttipalsta on vapaasti käytettävissä! Jos myös haluat avata omaa historiaasi Lumenen kanssa niin mielelläni näitä muisteluita lukisin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

The Skin House

Kertoilin jo teille toukokuussa uudesta verkkokauppakonseptista nimeltä Stoorla , jos postaus on jäänyt lukematta niin kannattaa ehdottomas...

Luetuimmat