lauantai 9. heinäkuuta 2016

Ole Hyvä Luonnontuote

Ekologisuus ja suomalaisuus ovat itselleni kokoajan enenevässä määrin tärkempiä asioita - ehkä joskus sen oman hiilijalanjälkensä saisi nykyisestä tiputettua mahdollisimman alas. Kuten monissa muissakin elintapamuutoksessa, myös tässä pienet askeleet eteenpäin ovat aina hyvä asia.

Itse sain tilaisuuden päästä kokeilemaan juurikin ekologisia ja suomalaisia tuotteita Ole Hyvä Luonnontuote -yritykseltä. Yritykseen pääsee tarkemmin tutustumaan täältä, en lähde tuota hyvää tekstiä muuntelemaan vaan se kannattaa käydä linkin takaa kokonaisuudessaan lukemassa, että saa kuvan millainen yritys on kyseessä.


Sain mukavan paketin tuotteita testiin;
Käsienpesuneste Koivunmahla (350ml sekä 1000ml täyttöpakkaus)


Lainaus sivuilta:
"Koivumahlaa sisältävä käsienpesuneste puhdistaa kädet  luonnollisesti. Koivunmahla palauttaa ihon kosteustasapainon ja tekee ihosta kimmoisan. Nesteessä tuoksuu aito eteerinen öljy. Hellivä pesuneste soveltuu useasti toistuvaan käsienpesuun.
pH 5,5.
Ingredients: Aqua,Cocoamidopropyl Betaine, Sodium Coco-Sulfate, Capryl/Capryl Glucoside, Sea Salt, Benzoic Acid, Betula Alba Juice, Citrus Limonum Oil, Citric Acid."


 Lainaus sivuilta:
"Suihkugeeli pesee, hoitaa ja suojaa ihoasi antioksidantteja sisältävällä hillauutteella. Se myös kosteuttaa ihoa ja palauttaa sen luonnollisen kimmoisuuden. Aidot eteeriset öljyt antavat pirteän tuoksun. Sopii päivittäiseen käyttöön.
pH 5,5.
Ingredients: Aqua, Cocoamidopropyl Betaine, Sodium Coco-Sulfate, Capryl/Capryl Glucoside, Sea Salt, Benzoic Acid, Rubus Chamaemorus Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis oil, Citrus Limonum Oil, Citric Acid."


Lainaus sivuilta:
"Kaikki hiuslaadut, myös värjätyt.
Mesiangervouute tunnetaan perinteisenä hiusten luonnollista kasvua edistävänä rohdoksena. Aidot eteeriset öljyt tuoksuvat shampoossa miellyttävästi.
pH 5,5.
Ingredients: Aqua, Cocoamidopropyl Betaine, Sodium Coco-Sulfate, Capryl/Capryl Glucoside, Sea Salt, Benzoic Acid, Spirea Ulmaria Extract, Citrus Aurantium Bergamia Oil, Citrus Nobilis Oil, Citric Acid."


 Koostumukseltaan kaikki ovat varsin juoksevia, kuten yllä olevasta kuvastakin on nähtävissä. Kaikissa on omaan nenääni todella miellyttävä ja toisiinsa verrattuna melko samanlainen sitruksinen tuoksu. 

Shampoo vaahtosi todella hyvin ja pesi hiukset suorastaan narskuvan puhtaiksi, itselläni on vaaleita raitoja hiuksissa ja aika monet shampoot näyttävät nämä osiot varsinkin hieman takkuisiksi jättävän - näin myös tämän kanssa. (Hyvän hoitoaineen + TangleTeezerin avulla ei tosin ole mitään ongelmia ollut saada hiuksia selvitetyksi.) 


Suihkugeeli ja käsisaippua olivat varsin samankaltaisia koostumukseltaan, vaahtosivat kohtuudella. Suihkugeeliin toivoisin ehkä itse hieman napakampaa koostumusta ja tätä myötä napakampaa vaahtoa, mutta pesutehot olivat kuitenkin hyvät.  

Kaiken kaikkiaan tuotteet olivat todella positiivinen kokemus ja ehdottomasti jatkossa haluan vielä ainakin hoitoaineen (kunhan palaavat valikoimiin) ja kodinpesuaineita kokeilla.

Esittelemiäni tuotteita löytyy 350ml (9€), 1000ml (19€) sekä 5000ml (75€). Tuotteiden jälleenmyyjät löytyvät paikkakunnittain (lopussa myös verkkokaupat, jotka tuotteita myyvät) täältä, voit myös tilata yrityksen omien nettisivujen kautta tuotteita itsellesi. Yli 50€ tilaukset koodilla ilmainenkuljetus ilman toimituskuluja.Oletko sinä pohtinut omaa hiilijalanjälkeäsi?


Tuotteet saatu blogiyhteistyönä, mielipiteet bloggaajan omia. :)

6 kommenttia:

 1. Yleisesti kyllä, viimeksi tänään. :D Ajattelin tässä flunssan kourissa, että olisi aika tehdä itselleen kestonenäliinoja. Kunhan tästä taudista tokenen, niin toivottavasti jo ensi viikolla saan asian eteenpäin. :)

  Syy, miksi siirryin luonnonkosmetiikkaan oli mm. sen ekologisuus. Ja olen miettinyt, miten menkatkin voisivat olla vähän ympäristöystävällisempiä: http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2016/06/kestavamman-kehityksen-kuukautiset.html
  Nyt kun muutin uuteen asuntoon ja täällä on lasi- ja metallikeräys, olen superiloinen, että voin lajitella kyseiset jätteet. Vanhassa asunnossa kävi niin, etten vaan raaskinnut heittää niitä pois, muttei niitä jaksanut viedä mihinkään ja tiska-altaan alakaappi oli täynnä lasi- ja metalliroskaa. :') Mutta kyllä, asia on paljonkin mielessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tutustumaan tuolla saralla kuukuppeihin, olen reilu vuosi sitten asiaan liittyen hieman postannut Leastore-kaupan esittelyssä (http://blingershimmer.blogspot.fi/2015/06/leastore-kampanjakoodi.html) - kampanjakoodi ei ole enää käytössä, mutta heillä aika ajoin noita kampanjoita näyttäisi olevan :)

   Poista
  2. Tuo linkkini johtikin postaukseen, jossa esittelen LeaStoren tilaustani ja uutta kuukuppiani. :D

   Poista
  3. Aamulla on vielä sen verran ollut unihiekkaa silmissä etten tuota linkkiä tuolta jotenkaan noteerannut :D

   Poista
 2. Jonkin verran, mutta koska meillä ei ole kummallakaan ajokorttia, eikä omisteta autoa ja liikutaan melkein joka paikkaan kävelleen tai pyörällä, kauemmas julkisilla, niin koen, että se jo pienentää omaa hiilijalanjälkeä niin paljon, että siihen on autollisilla tekemistä. Lisäksi lihaa syödään ehkä vain 1-2 kertaa viikossa. :D

  Koivunmahlakäsisaippua alkoi näistä kiinnostamaan. :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

The Skin House

Kertoilin jo teille toukokuussa uudesta verkkokauppakonseptista nimeltä Stoorla , jos postaus on jäänyt lukematta niin kannattaa ehdottomas...

Luetuimmat