sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Matcha

Törmäsin ensimmäistä kertaa Juille's blogissa Matcha-teehän ja kun samassa postauksessa oli kätevästi linkki mistä ko.ihmeainetta sai - ja vieläpä tarjouksessa sattui olemaan niin eihän sitä muuta ylläkettä tarvittukaan :D


Tilasin siis nu3-verkkokaupasta Matcha-teesetin, joka sisälsi teen lisäksi bambuvispilän. Hintaa tälle komeudelle jäi 30€ (norm. 35,40€), mutta tämä vain kuullostaa niin mielenkiintoiselta (ja saatoin olla ehkä hieman tylsistynyt...), joten tilaukseen lähti :D


Mitä siis Matcha on?
Yksinkertaisesti sanottuna korkealuokkaista jauhettua japanilaista vihreää teetä. Se sisältää runsaasti antioksidantteja, ravintoaineita, kuitua ja klorofylliä (=lehtivihreää). Tämän sanotaan vastaavan jopa 10 kupillista vihreää teetä, jos vertaa ravintoarvoa sekä antioksidanttien määrää. Maun sanotaan monissa paikoin olevan monimutkaista ja jotain mihin pitää opetella. Teen lisäksi tätä voi käyttää myös vaikkapa leivonnassa. Tee sisältää myös kofeiinia.


Tee on pakattu tiiviisti, avaamisen jälkeen se pitää säilyttää ilma- ja valotiiviisti mielellään jääkaapissa, ja se olisi hyvä käyttää 2-4 viikon kuluessa avaamisesta.


Teen valmistus tapahtuu isossa, laakeassa astiassa, joka on esilämmitetty. 1g eli noin ½ teelusikallista teejauhetta laitetaan astian pohjalle ja kaadetaan 75-100ml n.80 asteista vettä tasaisella vauhdilla kulhoon. Tämän jälkeen banbuvispilällä sekoitetaan teetä kunnes teejauhe on kokonaan liuennut. Jostain ohjeesta luin, että teen pintaan pitäisi tulla jonkinlainen teevaahto, mutta sellaista en itse kyllä ainakaan ensikokeilulla saanut aikaiseksi.


Eihän tuo miltään superhoukuttelevalta välttämättä kupissa näytä :D 
Entä maku? Minulle maku tuntui yllättävänkin mietona eikä missään nimessä pahana, ehkä jokin tuttu häivähdys vihreän teen mausta oli huomattavissa. Eli ensikokemus oli ihan kiva vaikken tainnut tuossa valmistuksessa ihan onnistua nappiin :D


Onko Matcha-tee sinulle entuudestaan tuttu?

2 kommenttia:

  1. Kiva hei jos tykkäsit! :) Mä olen nyt välillä kiireessä tehnyt myös ilman vispilää, niin että teen ensin lusikalla pienellä määrässä vettä sellaista tahnaa ja sitten lisään loput vedet. Toimii ihan ok niinkin, mutta toki koostumus ja fiilis on ihan eri kun tekee 'kunnolla'. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin kokeilin tuolla systeemillä ja kyllä sekin ihan toimivaa oli vaikkakin tosiaan ehkä tuolla pidemmällä kaavalla kuitenkin parempaa monessakin mielessä :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Kysy!

Jo pitkään mielessä on pyörinyt, että voisin tehdä postauksen, jonka pohjalla on teiltä tulleet kysymykset mutta en ole saanut sitä a...

Luetuimmat