tiistai 27. lokakuuta 2015

Kannattaako vedenkeittimeen satsata?

Aloin tuossa keväällä pohtia uuden vedenkeittimen hankintaa - lähinnä siitä syystä, että vanha oli jo useamman vuoden käytössä ollut ja alkoi tympiä :D Lisäksi halusin jotain vähän extraa, tuossa vanhassa keittimessäni kun ei ollut minkäänlaista mittaria tms. Lisäsit vain veden ja napsautit päälle niin se kiehautti sen kuumaksi. Monet pyörittelevät varmaan tässä vaiheessa silmiään - eikös se vedenkeittimen idea olekin!? :D No joo, mutta esim. tietyt teelaadut eivät välitä 100 asteisesta vedestä..

Aloin siis etsiä tietoa vedenkeittimistä ja yksi mihin melko alkuvaiheessa törmäsin oli Kuningaskuluttajan vedenkeitin -testaus eli kolme kuluttajaa olivat testanneet muutamia valikoituja vedenkeittimiä ja antoivat niistä arvionsa (nuo Kuningaskuluttajan kuluttajatestit ovat muuten todella mielenkiintoisia - jos et ole aiemmin tutustunut niin suosittelen!). Tämän lisäksi ihan vain googlettelemalla etsiydyin keskustelupalstoille ja blogeihin missä aiheesta oli keskusteltu. Olin aluksi hieman yllättynytkin kuinka kalliita vedenkeittimetkin voivat olla ja alkuperäistä budjettiani jouduin kyllä pohtimaan ja korottamaan - voinko todella laittaa 100€ johonkin vedenkeittimeen!? Noiden tiettyjen ominaisuuksien (lämpötilan säätö) lisäksi toki myös ulkomuodolla oli merkitystä ja koska olimme niillä tietämillä muuttamassa uuteen kotiin niin kysyin puoliskonkin mielipidettä asiaan. Itse vedenkeitin on hänelle yksi hailee (=ei käyttöä), mutta ulkomuotoon oli sanomista; onneksi makumme kuitenkin hyvin kohtasivat tässä asiassa.

Mihin sitten päädyin ja miksi?Kuningaskuluttajan testinkin voittaneeseen Philips Avance -vedenkeittimeen; ulkomuoto miellytti, vesimääränäyttö vaikutti selkeältä ja se lämpötilan säätö. Hintaa tälle tosiaan tuli noin 100€ mitä kyllä pohdin hankintahetkellä kovasti - onko todella sen väärti..? Voin tähän vastata useamman kuukauden (lähes) päivittäisen käytön jälkeen; kyllä on! Tuota vesimäärätäyttöä vähän pohdin, että onko kuppimääräinen näyttö hyvä, mutta kyllä se on! Helppo katsoa, että keitältää vain sen määrän vettä kuin mikä on tarpeen = tässäkin syntyy säästöä sähkönkulutukseen (vaikka minimaalista onkin :D). Lisäksi olen todellakin pitänyt tuosta lämpötilan säätöominaisuudesta; joka lämpötilalle on oma käyttönsä ollut ja itseasiassa tuota 100 asteen säätöä on kaikista vähiten tullut käytettyä.


Onko sinulla vedenkeitin kuinka kovalla käytöllä ja kuinka paljon itse olisit valmis sijoittamaan näinkin "yksinkertaiseen" kodinpienkoneeseen? :)

8 kommenttia:

 1. Meillä on vedenkeitin tosi kovassa käytössä, oon ollut tyytyväinen meidän keskihintaiseen n. 50€:n normimalliin, mutta pistän tämän kyllä korvan taa, kun seuraavan kerran keitintä tarvii ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kyseistä mallia voin kyllä lämpimästi suositella, on ehdottomasti ollut hintansa väärti. :)

   Poista
 2. Vedenkeitin on kyllä melkeinpä päivittäisessä käytössä ja toi on vieläpä 10v vanha. :D Mutta joo, jos oisin töissä tällä hetkellä, ni kyllä sitä sitten ehkä saattais laittaa vedenkeittimeen enempiki rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin se edellinen taisin jonkin 10v ajan suunnilleen palvella - ja sen taisin peräti ilmaiseksi saada entisen työpaikan jäämistönä, varsin halpa vehje siis oli :D

   Poista
 3. Vedenkeitin porisee noin 5-6 kertaa päivässä :D Miun vedenkeitin taisi maksaa jotain 20 €, vanhemmat osti about 30 € vedenkeittimen, mutta hyö sitä varmasti vähemmän käyttääkin kuin mie.

  Miulla myös koko ratkaisee, sillä sen pitää mahtua tuohon keittiön lipan alle, Dolce Gusto sopii juuri ja juuri sinne, sillä jos jotain masiinaa tarvitsen, niin joku pitää aina siirtää pois tieltä (keittiöni ei siis ole mikään tilaihme, vaan pieni ja kompakti). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä kokemuksesta tuon tilan puutteen keittiössä :/

   Poista
 4. Kyllähän sitä kannattaa satsata just siihen mikä itsestä tarpeelliseltä tuntuu :)
  Mulla tulee nykyisin käytettyä tosi vähän vedenkeitintä. Juurikin sen takia, että vesi menee siinä liian kuumaksi. Teeveden laitan kupissa mikroon ja olen löytänyt juuri sopivan ajan meidän mikrosta sen yhden kupillisen lämmittämiseen ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiehuva vesi on harvemmin kuitenkaan se mitä loppupeleissä halutaan ja monissa vedenkeittimissä se on se ainoa vaihtoehto.. Harmittas kyllä jos lähes 100€ koje olisi osoittautunut käytössä jotenkin huonoksi, mutta tällä käytöllä mitä on puolen vuoden aikana ollut on ehdottomasti hintansa väärti! :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Kysy!

Jo pitkään mielessä on pyörinyt, että voisin tehdä postauksen, jonka pohjalla on teiltä tulleet kysymykset mutta en ole saanut sitä a...

Luetuimmat