tiistai 8. syyskuuta 2015

3 Kaverin Jäätelö: Marjamakuja

Taidankin nyt loput viisi makua esitellä tässä samassa postauksessa, jos vain eivät ihan ylipitkiksi esittelyt veny :) Lopuissa on tosiaan makuna jonkinlaista (suomalaista) marjaa. Aloitetaan mausta:


Mustaherukka&Appelsiini:
Mustaherukka maistuu tässä ainakin itselleni voimakkaammin ja tulee ensimmäisenä makuna vastaan. Todella raikas, ei ollenkaan rasvaisenoloinen tämä(kään) jäätelö. Ihanat nuo pyörteet mitkä ovat itseasiassa näissä kaikissa jäätelöissä.


Yllättävänkin hyvä yhdistelmä - itse en ainakaan näitä kahta makua osaisi yhdistää, onneksi jotkut muut ovat rohkeampia makujen kokeilun suhteen. :)

Mustaherukka & Appelsiini
Kotimaiset vitamiinipitoiset mustaherukat ja tuoreista appelsiineista puristettu mehu antavat jäätelölle eksoottisen makuyhdistelmän.
Ainesosat:
maito, kerma, sokeri, kotimainen mustaherukka, glukoosisiirappi, tuoreista appelsiineista puristettu mehu, vesi, maitojauhe, rypälesokeri, kotimainen kananmuna, sitruunamehu, johanneksenleipäpuujauhe.
Vähälaktoosinen. Saattaa sisältää hivenen pähkinää.
Ravintosisältö / 100 g :
Laktoosia 0,66 g, hiilihydraatteja 32,45 g, joista sokereita 32,43 g,
proteiineja 3,06 g, rasvoja 4,82 g, joista tyydyttyneitä 2,74 g, energiaa 191,01 kcal.



Vadelma&Valkosuklaa:
Tämä yhdistelmä on ehkä edellistä hieman "perinteisempi". Alkuun tämä tuntui melko makealta, vadelma ei mitenkään hirmuisen voimakas ole, mutta maistuu kuitenkin. Jotain hyvin koukuttavaa tässäkin jäätelössä oli (mitä ei ehkä näissä muissa marjamauissa minun kohdallani ollut) - olisiko se sitten tuo suklaapuoli tässä ;)


Myös tämä on kuitenkin raikkaantuntuinen - ehkä se vadelma tuo tähän juuri tuota raikkaiden tuntua?


Vadelma & Valkosuklaa
Kotimaiset mehevät vadelmat yhdessä valkosuklaan kanssa on vertaansa vailla oleva yhdistelmä.
Ainesosat:
Maito, kerma, kotimainen vadelma, sokeri, maitojauhe, glukoosisiirappi, vesi, valkosuklaa (sokeri, kaakaovoi, maitojauhe, soijalesitiini, vanilja), rypälesokeri, kanan­muna, sitruuna, johanneksenleipäpuujauhe, luontainen vanilja.
Saattaa sisältää hivenen pähkinää.
Ravintosisältö / 100 g :
Laktoosia 6,16 g, hiilihydraatteja 29,99 g, joista sokereita 29,63 g,
proteiineja 4,89 g, rasvoja 7,06 g, joista tyydyttyneitä 3,87 g, energiaa 206,41 kcal




Mustikka&Kardemumma:
Mustikka on makuna ehkä hieman "vaikea", koska se on sen verran mieto ja kardemumma on sitten juuri päinvastainen eli itse en tästä juurikaan mustikkaa löydä vaan kardemumma hallitsee selkeästi. Vaikka tässä on samoja makuelementtejä kuin tuossa aivan koukuttavan hyvässä Korvapuustissa (*klik*) niin tämä ei kuitenkaan minulla jotenkaan niin kovasti nappaa. Ihan hyvä maku muttei ehkä sellainen mihin itse jatkossa tartun, koska parempiakin on olemassa.



Mustikka & Kardemumma
Suomalaisista metsistä poimitut mehukkaat mustikat ja kardemummajäätelö luovat uudenlaisen makuelämyksen.
Ainesosat:
Maito, kotimainen mustikka, sokeri, kerma, vesi, glukoosisiirappi, rypälesokeri, maitojauhe, kotimainen kananmuna, fariinisokeri, luontainen sitruunamehu, johanneksenleipäpuujauhe, kaneli, kardemumma.
Vähälaktoosinen. Saattaa sisältää hivenen pähkinää.
Ravintosisältö / 100 g :
Laktoosia 0,83 g, hiilihydraatteja 30,42 g, joista sokereita 30,41 g,
proteiineja 3,58 g, rasvoja 5,47 g, joista tyydyttyneitä 2,81 g, energiaa 187,64 kcal
 


Mansikka&Vanilja:
Varsin perinteinen yhdistelmä. Ensiajatuksiksi olen laittanut mielleyhtymät lapsuuteen ja jostain syystä tästä tulee mieleen ehkä perinteinen pingviinituutti tai vastaava? Itse olisin ehkä tästä jättänyt kokonaan vaniljan pois ja jättänyt pelkästään mansikan - se osa miellytti tässä itseäni jotenkin enemmän vaikkei toki yhdistelmänäkään huono ole.



Mansikka & Vanilja
Mehukkaat kotimaisilta tiloilta poimitut mansikat yhdessä aidon Madagaskarin vaniljan kanssa antavat jäätelöllemme kesäisen maun.
Ainesosat:
Maito, kotimainen mansikka, kerma, sokeri, glukoosisiirappi, vesi, rypälesokeri, maitojauhe, kotimainen kananmuna, luontainen sitruunamehu, luontainen vaniljauute, johanneksenleipäpuujauhe, vaniljan siemenet.
Vähälaktoosinen. Saattaa sisältää hivenen pähkinää.
Ravintosisältö / 100 g :
Laktoosia 0,76 g, hiilihydraatteja 29,26 g, joista sokereita 29,13 g,
proteiineja 3,34 g, rasvoja 5,33 g, joista tyydyttyneitä 2,76 g, energiaa 181,93 kcal.



Punaherukka&Kermajäätelö:
Tämä oli ehkä makuna melko mieto (ainakin joihinkin muihin verrattuna) sekä raikas - kuten nämä marjamaut aikalailla kaikki olivat. Ihan ok, mutta jäi omalla kohdalla sille tasolle.


Punaherukka & Kermajäätelö
- ripaus vaniljaa
Kotimaisen marjatarhan raikkaan kirpeä Punaherukka ja lempeä, Madagaskarin vaniljalla maustettu kermajäätelö on verraton makupari.
Ainesosat:
maito, kotimainen punaherukka, kerma, sokeri, glukoosisiirappi, vesi, maitojauhe, rypälesokeri, kananmuna, sitruuna, johanneksenleipäpuujauhe, luontainen vaniljauute.
Vähälaktoosinen. Saattaa sisältää hivenen pähkinää.
Ravintosisältö / 100 g :
Laktoosia 0,78 g, hiilihydraatteja 28,82 g, joista sokereita 28,79 g,
proteiineja 3,53 g, rasvoja 5,32 g, joista tyydyttyneitä 2,79 g, energiaa 183,74 kcal


Kuten "rivienvälistä" on luettavissakin niin ensimmäisenä esittelemäni viisi makua (+ ehkä tämän postauksen vadelma&valkosuklaa) iskivät kunnarin kun taas loput maut jäivät omalla (&mieheni) kohdalla vähän puolitiehen. Nämä ovat aina makuasioita (joista ei voi kiistellä :)), joten haastan jokaisen kokeilemaan ja etsimään se oma suosikkinsa - joskus kannattaa mennä myös sen "oman mukavuusalueen" ulkopuolelle ja löytää uusia makuja, omalla kohdalla tuo korvapuusti oli tosiaan superyllättäjä. :)

Joko olet löytänyt 3 Kaverin Jäätelöistä oman suosikkisi? :)


8 kommenttia:

  1. Muut olen maistanut, mutta tuota punaherukkaa en. Ehdottomia suosikkeja vadelma-valkosuklaa ja mustikka-kardemumma, joka vaan toimii, kun se on niin mustikkaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä miten mä en tuosta tuota mustikkaa juurikaan maistanut :D Mut tästäkin huomaa miten erilaisia makuaistit on, joten toisen "tuomioon" ei kannata luottaa vaan kokeilla itse :)

      Poista
  2. Jos joskus käyt Areenan messuilla tai muussa tapahtumassa (tai Sokoksen S-Marketissa, Hyveessä & Paheessa) missä nuita myydään, niin kannattaa ostaa Maatalon punaherukkasorbettia, se on ihan älyn hyvää! :D Sitä valmistaa Vuonoksen jäätelö mm. Outokummussa. Kotisivuilta löytyy kaikki jäätelö - ja sorbettimaut.

    Näistä mansikka & vanilja sekä tuo punaherukka voisi olla sellaisia jotka voisin ostaa. harmi vaan, kun Citymarketissa on aina vaan muutamaa makua :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista onkin töissä puhetta joskus ollut, pitää yrittää bongailla jäätelöaltaalta kunhan nämä saa ensi kuluteltua pois :D

      Poista
  3. Mie olen päässyt maistamaan Kolmen kaverin lakritsia ja ai että, siitä ei tarvitse lakukastiketta etsiä :D Riitti kyllä useampaan makeanhimoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä ihan huippuhyvää! Kannattaa myös ehdottomasti tuota korvapuustia maistella, se oli varmaan melkein meidän molempien suosikki noista kaikista :)

      Poista
  4. Oon maistanut. Suosikkeja on ehdottomasti kahvi ja mansikka-vanilja. Lakritsia pitäisi seuraavaksi maistaa.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Wake me up!

saatu ilmaistuote Aiemmin saamani Ziajan tuotepaketin viimeinenkin tuote vihdoin esittelyyn, edellisen postauksen löydät täältä . ...

Luetuimmat