maanantai 24. elokuuta 2015

Erisan

Satuin keväällä pääsemään mukaan testiryhmään, jossa sain testavakseni Erisanin Ravitseva 24h Kasvovoiteen sekä vielä testin päätyttyä kiitoksena testiin aktiivisesta osallistumisesta pari lisätuotetta: Täyteläinen Jalkavoide, Hoitava Puhdistusgeeli ja Täyteläinen Kosteusvoide.


Pakkaukset ovat melko yksinkertaisen ja selkeän näköisiä, värit ovat kivan raikkaat. Erisanin tuotteethan ovat nimenomaan herkälle iholle suunnattuja eli ne ovat hajusteettomia ja kehitetty yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa - ja jos joku ei tiedä niin kyse on tosiaan suomalaisesta tuotemerkistä. :)


Ravitsevan kasvovoiteen koostumus on voidemainen, mutta ei kuitenkaan rasvaisen tuntuinen. Imeytyy hyvin iholle ja ihotuntemus on kosteutetun oloinen. Ko.tuote on kuivalle iholle tarkoitettu, mutta toimii omalla sekaihollanikin oikein hyvin - voisin itseasiassa kuvitella, että kuivaihoisempi hieman rasvaisempaakin koostumusta jopa saattaisi kaivata? Toimii itselleäni mainiosti myös meikinalusvoiteena, imetyy sen verran nopeasti ja vaivattomasti.


Jalkavoide on myös koostumukseltaan oikein miellyttävää, myöskään se ei mitään kovin rasvaisenoloista ole ja hurahtaa omiin jalkoihini kyllä varsin nopeasti. Jättää kuitenkin miellyttävän kosteutetun ihotuntemuksen. Tämä ei myöskään ehkä ihan kaikista kuivimpiin kantapäihin helpotusta tuo, mutta on hyvä jalkavoide vaikkapa jokapäiväiseen käyttöön.


Puhdistusgeeli on mielestäni enemmän voidegeeli kuin ihan vain geeli. Olen tällä lähinnä poistanut kädestä meikkivoiteet sun muut mitä siihen olen tuhrinut ja on toiminut tässä oikein mainiosti. Poistaa hyvin kevyen meikin ja ainakin itse olen tällä mainiosti pystynyt myös silmien päältä pyörittelemään ilman mitään silmä-ärsytyksiä. 


Täyteläinen kosteusvoide (vartalovoide siis kyseessä) jättää oikein miellyttävän ja kosteutetun ihotuntemuksen, mutta myöskään tämä ei mielestäni mikään superkuivan ihon tuote ole. Imeytyy hyvin eikä jätä minun ihoani mitenkään nahkeaksi.

Summa summarum.
Oli oikein miellyttävä päästä tutustumaan neljänkin tuotteen verran Erisaniin, johon ei kyllä rehellisesti sanottuna ainakaan tätä ennen itse olisi tullut tartuttua. Tuotteet ovat loistavia ihmisille, joka etsii hajusteetonta, herkän ihon tuotetta. Vaikka tuotteissa lukee, että ovat kuivalle iholle suunnattuja niin en tosiaan usko, että ovat välttämättä rutikuivalle iholle riittäviä. Kesäaikaan voivat mennä kuivemmallakin iholla, mutta talvella voi olla, että joutuu jotain lisäapuja vielä mukaan kaivelemaan. Eli jos omaat normaalin tai sekaihon niin rohkeasti näitä kokeilemaan mikäli kuullostaa omalta jutulta! :)


Miten itse koet hajusteet kosmetiikassa? Oletko käyttänyt Erisanin tuotteita?

4 kommenttia:

 1. Olen hajusteihminen, tykkään siitä, että tuotteissa on hajusteita. Joskus tosin miedot tuoksut/ hajusteettomat tuotteet tuo myös sitä vaihtelua :)
  En muista ainakaan, että olisin Erisanin tuotteita käyttänyt? Kotona äidillä on jotain, mutta en mie ole siihen koskenut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle myös tietyissä tuotteissa tuoksut on tosi tärkeitä ja tuo sellaista luksusta siihen arkeenkin :) Tietyt tuotteet haluan ehdottomasti tuoksuttomina (esim- silmänympärysvoide) ja tietyissä tuoksuilla ei ole ihan välttämättä merkitystä (esim. seerumi, kuorintavoide, naamio). Erisanille kun kosteuttavan seerumin lanseeraisivat niin ehdottomasti hakisin kokeiluun :)

   Poista
 2. Minä koen hajusteet huonona asiana. Itse käytän hajusteetonta ja muutenkin vähän kosmetiikkaa tai ihonhoitotuotteita ja minulla on silti hyvä iho. Ihon puhdistukseen riittää usein vesi plus tarvittaessa öljy tai öljy+suola. Jos rasvaan, rasvaan hajusteettomalla.

  Jos vaivautuu tutustumaan mitä hajusteet tarkoittavat, huomaa mitä myrkkyä iholle (isoimmalle ihmisen elimelleen) tunkee. Hajusteet aiheuttavat allergiaa ja herkistymistä. Hajusteiden on todettu kertyvän luontoon ja vesistöön. Niitä ei saa putsattua edes vedenpuhdistamoissa vedestä vaan ne menevät vesistöön. Tämä on tutkittu mm.helsingin yliopistossa. Samalla tavalla kuin hajusteet kertyvät vesistöön ne kertyvät myös ihmiset kudoksiin. Ajatelkaa. Mitta tulee joskus täyteen näistä kemikaaleista ja ihminen varmasti sairastuu. Hajusteiden on todettu aiheuttavan pahimmillaan autismia ja muita aivosairauksia ja jopa syöpää. Myös hedelmällisyys vaikutuksia on tutkittu ja löydetty että miesten hedelmällisyys heikentyy ja hajusteet vaikuttavat ihmisen hormoneihin ovat ns. hormonihäiritsijöitä. Hajusteiden välttäminen etenkin lapsiperheissä on ensiarvoisen tärkeää. Kauhulla ajattelen ja haistelen kun lapsista haistaa kauas pyyykinpesuainepilven. Lapsirukat altistuvat jo nuorena hajusteille ja vanhemmat eivät osaa ajatella mitä terveydellistähaittaa sillä lapsilleen aiheuttavat. :(

  Mitä enemmän olen asiaan perehtynyt niin olen riisunut kaikista käyttämistä tuotteista hajusteet pois. Niin tiskiaine kuin pyykinpesuneste kuin ihonhoitotuotteet. Näistä tärkeimmät ovat pyykinpesu/huuhtelu aineet ja iholle laitettavat voiteet,koska ne tulevat iholle pidemmäksi aikaa. Jos haluaa huomioida jo sairastuneita, allergisoituneita, astmaatikkoja, migreenikkoja, kemikaaliherkistyneitä yms. niin ainakin pyykinpesu aine kannattaa vaihtaa hajusteettomaan. Sairastuneet kärsivät eniten kun eivät voi olla ihmisten parissa kun ihmisissä leijailevat hajusteet sairastuttavat. Pyykki on siitä inhottava että tuoksu kulkeutuu naapuriinkin asti..ja vaikka ei tietäisi..naapuri saattaa hiljaa kärsiä naapurin käyttämästä pyykinpesu tai huuhteluaineesta.

  Moni ajattelee että en minä nyt voimakkaalle tuoksu. Mutta oma nenä tottuu, varsinkin jos se on vielä terve. Kun karsii hajusteita elämästään, alkaa huomata tuoksut paremmin.. ja voin melkein luvata että ihmettelee jälkeenpäin miten on voinut joskus käyttää niin kamalia hajusteita.

  Hajusteiden turvallisuutta ei tutkita kuink teollisuuden itsensä tekemänä (eli mihin ei voi luottaa). Testit tehdään myös vain ihotesteinä, joten hajusteiden vaikutuksia hengityselimistön kautta tai neurologisia vaikutuksia ei ole tutkittu eikä näin ollen voi sanoa että tuoksuvat tuotteet ovat turvallisia. Ei pidä luottaa että kaikki mitä kaupan hyllyillä on, on turvallista.

  Suosittelen tutustumaan aiheeseen kriittisesti ja tekemään oman terveyden kannalta parhaan päätöksen kun karsii hajustetut tuotteet elämästään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko sinulla antaa linkkejä noihin tutkimuksiin mihin viittaat? Erittäin mielelläni aina tutkittuun tietoon tutustun. :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

PureCamomille

*)mainoslinkki Meikinpuhdistusöljyt ovat siitä näppäriä, että niillä saa yleensä myös kestävämmän meikin sulamaan, ja sitä tämäkin lupailee:...

Luetuimmat